Πρόβλημα στο σερβικό μπάσκετ εντοπίζει ο Ζάρκο Πάσπαλι με αφορμή τις τελευταίες αποτυχίες της εθνικής ομάδας, θεωρώντας ότι οι «πλάβι» πρέπει να ενισχυθούν με έναν… νατουραλιζέ, όπως έχουν κάνει σχεδόν οι μισές εθνικές ομάδες του επερχόμενου Ευρωμπάσκετ.

«Τα πράγματα στην εθνική ομάδα δεν πάνε καλά εδώ και καιρό. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς είχε επισημάνει τα προβλήματα πριν 15 χρόνια. Η δουλειά για την οποία ήμασταν γνωστοί έχει πάει περίπατο. Είμαστε μια μπασκετική χώρα, αλλά το ερώτημα είναι… πού πάμε.

Το πρώτο αρνητικό σημάδι ήταν που δεν πήγαμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Τώρα έχουμε προβλήματα στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Θα είναι δύσκολο να περάσουμε και φοβάμαι και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Τίποτα όμως δεν έγινε από τη μια στιγμή στην άλλη» επισήμανε αρχικά ο άλλοτε μεγάλος φόργουορντ Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, Πανιωνίου και Άρη για να προσθέσει στη συνέχεια ότι:

«Πιστεύω πως χρειαζόμαστε έναν ξένο παίκτη. Θα έκανε τη διαφορά και θα μας οδηγούσε στο χρυσό. Χρειαζόμασταν έναν ξένο στη θέση τέσσερα, αλλά δεν τον θέλαμε και δεν καταλαβαίνω γιατί. Δεν καταλαβαίνω γιατί είμαστε οι μόνοι που δεν κάνουμε χρήση αυτής της δυνατότητας.

Η Σλοβενία βοηθήθηκε σημαντικά από τους ξένους που επέλεξε. Χρειάζεται να το σκεφτούμε σοβαρά, γιατί τα αποτελέσματα της εθνικής ομάδας επηρεάζουν το πόσο ενδιαφέρονται τα παιδιά στη Σερβία για το μπάσκετ».

Σχετικά άρθρα