Με την πίστη ότι η φετινή χρονιά θα είναι πολύ καλύτερη από την περυσινή και ότι το μπάσκετ που θα παιχθεί στο παρκέ θα είναι ελκυστικό ξεκίνησαν το απόγευμα της Τρίτης (8/9) τα… βάσανα για τους παίκτες της ανδρικής ομάδας του Θρύλου Ιωαννίνων.

Στο Κλειστό της Λιμνοπούλας οι παίκτες ξεκίνησαν τις προπονήσεις υπό τις οδηγίες του Δημοσθένη Ντάσιου, ο οποίος και φέτος κάθεται στο τιμόνι της ομάδας.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε και η media day του ανδρικού τμήματος. Στις πρώτες του δηλώσεις, εν όψει της νέας χρονιάς, ο ιδιοκτήτης της ομάδας Νίκος Ντούγιας ανέφερε ότι η φετινή χρονιά ξεκινά με στόχους και αισιοδοξία, καθώς η ομάδα έχει ενισχυθεί σημαντικά. “Θα δουλέψουμε σκληρά για να παίξουμε ελκυστικό μπάσκετ και φυσικά να έρθουν τα αποτελέσματα που θέλουμε. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να πάμε καλά στο πρωτάθλημα, σε μια δύσκολη χρονιά από εξωγηπεδικούς λόγους, καθώς δεν μπορούμε να παραβλέψουμε όσα γίνονται με την πανδημία. Σε κάθε περίπτωση, όμως, η ομάδα μας φέτος είναι ενισχυμένη, το κλίμα είναι πολύ καλό και ξεκινάμε με αισιοδοξία τη χρονιά” επεσήμανε.

Ο coach Δημοσθένης Ντάσιος αναφέρθηκε στην ενίσχυση της ομάδας κατά την περίοδο των μεταγραφών, γεγονός που του δίνει σημαντικά όπλα για να παρουσιαστεί ένα αξιόμαχο σύνολο μέσα στο παρκέ. “Ξεκινάμε με στόχους και την πεποίθηση ότι η φετινή χρονιά θα είναι σίγουρα καλύτερη από την περυσινή και θα κάνουμε το βήμα παραπάνω στο πρωτάθλημα” σημείωσε.

Εκ μέρους των παικτών μίλησαν οι Γιώργος Ντρίτσος και Δημοσθένης Σκούμπος. Ο μεν Γιώργος με εμπειρία στην ομάδα υπογράμμισε το εξαιρετικό κλίμα που υπάρχει στο Θρύλο Ιωαννίνων, υποστηρίζοντας ότι “η ομάδα είναι μια οικογένεια και αυτό είναι που κάνει τη διαφορά”, ενώ ο νεαρός Δημοσθένης, που αποτελεί ένα από τα πολλά project της ακαδημίας Ntougias Basketball Academy υποστήριξε ότι “η ομάδα δίνει ευκαιρίες στους νεαρούς παίκτες, κάτι πολύ σημαντικό γιατί παίρνουμε εμπειρίες από το μεγάλο επίπεδο. Είναι μια πρόκληση που μου αρέσει και ελπίζω να ανταποκριθώ”.

“Μας εμπιστεύονται…”

Στο μεταξύ, με αφορμή την σταδιακή έναρξη των ακαδημιών της Ntougias Basketball Academy και ερωτηθείς σχετικά από τα ΜΜΕ ο Νίκος Ντούγιας υπογράμμισε ότι “έχουμε πρώτο μέλημα την ασφάλεια όλων, αθλητών προπονητών και γονιών. Για αυτό απευθυνόμενος προς τους γονείς θα ήθελα να τονίσω ότι τηρούμε ευλαβικά τα μέτρα ασφαλείας και το υγειονομικό πρωτόκολλο που προβλέπεται. Και παρακαλούμε όλους τους ανθρώπους που μας εμπιστεύονται να τηρούν και εκείνοι όσα προβλέπονται, γιατί εδώ λατρεύουμε το μπάσκετ και τον αθλητισμό, αλλά περισσότερο από όλα θέλουμε να παίζουμε με ασφάλεια. Ήδη αυτή την εβδομάδα ξεκινούν προπονήσεις όλα τα τμήματα της ακαδημίας μας στα εξωτερικά γήπεδα του ΕΑΝΚ Ιωαννίνων και στη συνέχεια, μόλις δοθούν τα σχολικά γυμναστήρια θα μεταφερθούμε στους συνηθισμένους μας αθλητικούς χώρους”.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι “φέτος έχουμε ως προτεραιότητα να διασφαλίσουμε την υγεία των αθλητών μας και έτσι δεν θα συμμετέχουμε σε κάποια ηλικιακά πρωταθλήματα. Όταν η κατάσταση σταθεροποιηθεί προς το καλύτερο θα κάνουμε κάποια τουρνουά και θα συμμετέχουμε ξανά στα πρωταθλήματα”.

”Είμαι χαρούμενος γιατί όλο και περισσότεροι μας εμπιστεύονται. Εμπιστεύονται την προσπάθεια που κάνουμε στις μικρές ηλικίες, τις αξίες μας και τις αρχές μας και τον τρόπο που μεταλαμπαδεύουμε το μπάσκετ. Τα αποτελέσματα είναι κάτι το τελείως διαφορετικό. Για να έρθουν πρέπει να δουλέψεις σκληρά και να μάθεις να προσπαθείς. Εμείς εδώ, στην Ntougias Basketball Academy, μαθαίνουμε στα παιδιά αυτό ακριβώς: να προσπαθούν να γίνονται καλύτεροι μέρα με τη μέρα”.

Σχετικά άρθρα