Ο Κέντρικ Πέρι έδωσε συνέντευξη στο Basketnews και αναφέρθηκε στους λόγους που δεν πήγαν καλά τα πράγματα για τον ίδιο και την πρώην ομάδα του, τον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά όσα είπε ο Αμερικανός:

Για τον εαυτό του και τους στόχους του: όταν πήγε στον Παναθηναϊκό: «Ήταν ένας στόχος μου να αγωνιστώ στη Euroleague. Παρά το γεγονός πως το πέρασμά μου ήταν σύντομο, πήρα πολλά από αυτό. Αυτό που έμαθα ήταν πως να κάνω περισσότερα σε λιγότερο χρόνο στο παρκέ. Στην μεγαλύτερη διάρκεια της καριέρας μου ήμουν ο τύπος που έπαιζε 30 λεπτά ανά ματς. Αλλά αυτό δεν έγινε στην Euroleague. Μου πήρε λίγο χρόνο να προσαρμοστώ. Φυσικά και είχα ατομικές δυσκολίες στον Παναθηναϊκό. Προσπάθησα να μάθω από κάθε περίσταση και να δω τι μπορώ να κάνω καλύτερα.

Ίσως είχα έλλειψη κάποιων στοιχείων στα οποία εστίασα στην πορεία για να είμαι έτοιμος. Προσπαθούσα να κάνω κάποια πράγματα γρήγορα και έβλαπτα το παιχνίδι μου. Πρέπει να αναλύεις το video, να διαβάζεις καλύτερα τις φάσεις και τις συνθήκες και να δω που μπορώ να κάνω αλλαγές ώστε να δημιουργώ όχι μόνο για τον εαυτό μου αλλά και για τους συμπαίκτες μου.

Για το τι πήγε λάθος: «Πανικοβληθήκαμε όλοι νωρίς. Όχι μόνο ο προπονητής, όλη η ομάδα. Δεν είμαι σίγουρος γιατί. Νομίζω ο πανικός ξεκίνησε από το καλοκαίρι. Κοιτώντας πίσω, είχαμε πολλούς παίκτες που δεν είχαν εμπειρία από την διοργάνωση και έπαιζαν για πρώτη φορά. Ήταν και η πρώτη χρονιά του Δημήτρη Πρίφτη. Όταν έχεις αυτό δεν ξέρεις πως θα πάει.
Αν πάει κάτι σωστά στο σωστό χρόνο τότε ίσως τα υπόλοιπα να ακολουθήσουν. Δυστυχώς για εμάς δεν έγινε αυτό. Ξέρω πως η πορεία του Παναθηναϊκού στο παρελθόν ήταν διαφορετική. Γνωρίζω πως έριξε το ηθικό. Φυσικά και έχω αγάπη για τον οργανισμό, τους φιλάθλους, την πόλη αλλά είναι όντως απογοητευτικό όταν δεν παίρνεις τα αποτελέσματα που θες.»

Σχετικά άρθρα