Η ΚΑΕ Περιστερίου εξέδωσε την Κυριακή (17/3) ανακοίνωση όπου απολογείται κυρίως στα παιδιά που βρέθηκαν στο γήπεδο για τα όσα βίωσαν στα χθεσινά (16/3) επεισόδια κατά τη διάρκεια του αγώνα με τον Άρη, αναλαμβάνοντας το μερίδιο της ευθύνης της σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «δυστυχώς, αποδειχθήκαμε κατώτεροι των περιστάσεων».

Παράλληλα, όμως, ζητά και τη συμβολή των αρμόδιων Αρχών ώστε να ερευνήσουν τις τυχόν ευθύνες άλλων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Η οικογένεια της Κ.Α.Ε. Περιστέρι Βίκος Cola θέλει να ζητήσει από καρδιάς, συγγνώμη στα παιδιά των Δημοτικών Σχολείων, των Ακαδημιών της ομάδας μας αλλά και σε όλα τα παιδιά, γενικά, που βρέθηκαν μαζί με τις οικογένειες τους στις εξέδρες του “Ανδρέας Παπανδρέου” το απόγευμα του Σαββάτου (16/3) για να απολαύσουν το αγαπημένο τους άθλημα.

Δυστυχώς, αποδειχθήκαμε κατώτεροι των περιστάσεων. Κατώτεροι να τους προσφέρουμε ασφαλείς συνθήκες. Κατώτεροι να τους δείξουμε ότι το μπάσκετ είναι απλά ένα παιχνίδι. Κι αυτό είναι που μας βαραίνει περισσότερο από όλα.

Αναλαμβάνουμε την ευθύνη, ακόμη και αυτή που δεν μας αναλογεί. Δεσμευόμαστε ότι θα κάνουμε αυτό που πρέπει ώστε οι εξέδρες του γηπέδου μας να γεμίσουν από οικογένειες και παιδιά. Με κάθε τίμημα και κόστος.

Καλούμε όμως και τις αρμόδιες αρχές να ερευνήσουν τις τυχόν ευθύνες άλλων, να συμμερισθούν την αγωνία μας για έναν αθλητισμό χωρίς βία και να αποδείξουν έμπρακτα πως δεν είναι μέρος του προβλήματος αλλά της λύσης του».

Σχετικά άρθρα