Στο σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε το 2011 και που θα μπορούσε να τον υποχρεώσει να σταματήσει πρόωρα το μπάσκετ σε ηλικία μόλις 27 ετών, αναφέρθηκε ο Στράτος Περπέρογλου, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της Euroleague.

«Ήμουν εξοικειωμένος με το συγκεκριμένο πρόβλημα (σ.σ. έντονες ενοχλήσεις στο δεξί πόδι λόγω αιματολογικού θέματος), καθώς το είχε κι ο πατέρας μου, αλλά δεν περίμενα να προκύψει στα 27 μου. Όταν το άκουσα ήταν σαν να με χτύπησε κάποιος με σφυρί» παραδέχθηκε ο 35χρονος φόργουορντ του Ερυθρού Αστέρα, ενώ για το τι ήταν αυτό που τον κράτησε δυνατό όλο το διάστημα της αποθεραπείας του, τόνισε: «Ήταν μια πάρα πολύ δύσκολη περίοδος για μένα, αλλά με βοήθησε η πίστη μου στο Θεό. Έπρεπε να εμπιστευτώ σε αυτόν την καριέρα μου και με βοήθησε να επιστρέψω. Αρκετές φορές παίρνουμε πράγματα ως δεδομένα στη ζωή μας. Εγώ θεωρούσα την καριέρα μου κάτι δεδομένο. Νόμιζα ότι θα παίζω για πάντα».

Ο Στράτος Περπέρογλου εξήγησε πως πλέον προσέχει ώστε για να μην εμφανιστεί ξανά το συγκεκριμένο πρόβλημα: «Κάθε φορά που έχω έναν τραυματισμό, λέω στους γιατρούς να εξετάσουν και τις φλέβες. Προσέχω πολύ τι τρώω και όταν έχω πολύωρες πτήσεις φοράω ειδικά παπούτσια. Επίσης, παίρνω προληπτικά φάρμακα κατά της θρόμβωσης».

Σχετικά άρθρα