Πιο φτωχή είναι η αθλητική δημοσιογραφία από την Τρίτη (13/12). Ο μεγάλος Γιάννης Διακογιάννης άφησε την τελευταία του πνοή.

Σε ηλικία 91 ετών «έφυγε» ο κορυφαίος αθλητικογράφος, συγγραφέας και παρουσιαστής αθλητικών εκπομπών σε τηλεόραση και ραδιόφωνο.

Γεννήθηκε στην Αθήνα και από μικρός ασχολήθηκε με τον στίβο. Σπούδασε μουσική στη Γαλλία, αλλά η αγάπη του ήταν ο αθλητισμός. Κάλυψε πολλές διοργανώσεις όπως Παγκόσμια Κύπελλα ποδοσφαίρου και παγκόσμια πρωταθλήματα στίβου. Επίσης, ήταν από το 1966 έως το 1983 ο βασικός παρουσιαστής στην «Αθλητική Κυριακή».

Ο ΠΣΑΠ έβγαλε την εξής ανακοίνωση: «Η διοίκηση και τα μέλη του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) με απέραντη θλίψη αποχαιρετούν τον Γιάννη Διακογιάννη, τον πιο γνωστό αθλητικό συντάκτη, του οποίου η φωνή ένωνε όχι μόνο τους φιλάθλους, αλλά όλους τους Έλληνες, όπως τραγουδούσε και ο Κηλαϊδώνης. Το Γιάννη Διακογιάννη που ήταν ο δάσκαλος γεννεών αθλητικών δημοσιογράφων και έγραψε ιστορία.

Η Ελλάδα θρηνεί για το χαμό του. Ο Γιάννης Διακογιάννης έφυγε από τη ζωή το πρωί της Τρίτης 13 Δεκεμβρίου σε ηλικία 92 ετών. Είχε γεννηθεί στις 5 Ιανουαρίου 1931.

Η καρριέρα του στην αθλητική δημοσιογραφία άρχισε ενωρίς και το 1959 γράφτηκε στη δύναμη των μελών του ΠΣΑΤ. Το ονομά του συνδέθηκε με τα μεγάλα γεγονότα και βεβαίως με την «Αθλητική Κυριακή», την μακροβιώτερη εκπομπή της Ελληνικής Τηλεόρασης. Εργάστηκε σε πολλές εφημερίδες, αθλητικές και πολιτικές και εγραψε πολλά βιβλία δίνοντας βάρος στα βιογραφικά των μεγάλων του αθλητισμού.

Το Δ Σ του ΠΣΑΤ θα επανέλθει με περισσότερες λεπτομέρειες για την τεράστια προσωπικότητα του Γιάννη Διακογιάννη καθώς και για τον τόπο και το χρόνο της εξοδίου ακολουθίας».

Τοποθετήθηκε αργότερα και η Σούπερ Λίγκα 2: «Το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League 2 και ο Πρόεδρος Λεωνίδας Λεουτσάκος εκφράζουν τα ειλικρινή και θερμά συλλυπητήριά τους στην οικογένεια και τους οικείους του Γιάννη Διακογιάννη. Ενός μεγάλου δημοσιογράφου, ενός αγνού φιλάθλου, ενός ευγενούς ανθρώπου, λάτρη του αθλητισμού που γαλούχησε γενιές νεότερων συναδέλφων του, ενώ παράλληλα ένωσε και δόνησε γενιές φιλάθλων με την παρουσία και τη φωνή του συντροφεύοντας τα κυριακάτικα βράδια μας. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

Σχετικά άρθρα