Η Πετρολίνα ΑΕΚ μπήκε από φέτος σε νέα λογική, καθώς η αποχώρηση του Ανδρέα Λευκαρίτη από τον προεδρικό θώκο, μείωσε το μπάτζετ, αλλά οι στόχοι παραμένουν οι ψηλοί και το πλάνο είναι συγκεκριμένο, με νεαρά παιδιά σαν τον Ρομπέρτο Αλεξάνδρου και τον Βίκτωρα Χριστοφίδη να είναι σε… πρώτο πλάνο!

Η διοίκηση Σελλά, επέλεξε να φέρει πίσω τον άλλοτε πρωταθλητή και προπονητή της χρονιάς με την ομάδα της Λάρνακας, Νικόλα Παπαδόπουλο, για να ηγηθεί της νέας εποχής, μετά το επιτυχημένο πέρασμα του Δημήτρη Κουκούρη. Οι επιλογές στους ξένους έγιναν πολύ προσεκτικά και χωρίς πάρα πολύ υψηλό κόστος και τα μέχρι στιγμής δείγματα γραφής είναι εξαιρετικά. Εξάλλου, ο “Πιστόλας” έχει άριστη γνώση της αγοράς και ο διοικητικός ηγέτης είναι γνωστός μετρ των διαπραγματεύσεων, πετυχαίνοντας όλα αυτά τα χρόνια, ιδανικά deals.

Στο κυπριακό σκέλος, επιτεύχθηκε η παραμονή των έμπειρων ηγετών Ιάκωβου Παντελή-Ανδρέα Σιζόπουλου, καθώς και των Μιχάλη Κουμή-Ρομπέρτου Μαντοβάνη, οι οποίοι έχουν συλλέξει ήδη τις εμπειρίες τους και μαζί με τον Μάριο Γεωργίου συμπληρώνουν τον κορμό. Από… πίσω έρχονται δύο σημαντικές επενδύσεις, με δύο παιδιά που ήταν βασικά στελέχη της Εθνικής Κ16 Ανδρών που κατέκτησε το 2016 το χρυσό μετάλλιο στη Γ’ Κατηγορία και έχουν πολλά περιθώρια εξέλιξης.

Ο Ρομπέρτος Αλεξάνδρου (γεννημένος το 2000) βρίσκεται από πέρυσι στην ομάδα, αλλά δεν κατέστη δυνατό να πάρει χρόνο συμμετοχής, αν και βρέθηκε αρκετές φορές στην αποστολή και κόντρα στην ΕΘΑ το Σάββατο έκανε το ντεμπούτο, σημειώνοντας μάλιστα και το πρώτο του καλάθι. Το… βάφτισμα του πυρός πήρε και ο έτερος πρώην συμπαίκτης του, Βίκτωρας Χριστοφίδης (γεννημένος το 2001), ο οποίος έβαλε το “παρθενικό” του σουτ και μάλιστα τρίποντο στα μεγάλα σαλόνια.

Είναι δύο παιδιά που αναδείχτηκαν μέσα από το σπουδαίο αναπτυξιακό πρόγραμμα του Μιχάλη Μιχαήλ στον Ζήνωνα και η διοίκηση με το τεχνικό τιμ της Πετρολίνα ΑΕΚ πιστεύουν πολύ και έχουν βάλει “στοίχημα” να τους αναπτύξουν και στο μέλλον να αποτελέσουν σημαντικά στελέχη. Εξάλλου, αμφότεροι αποτελούν σημαντικά κεφάλαια για τη νέα γενιά της κυπριακής καλαθόσφαιρας.

Σχετικά άρθρα