Δημοσίευμα από την Σερβία κάνει λόγο για την αλλαγή δομής του επόμενου Eurocup και την πρόθεση της διοργανώτριας αρχής να εντάξει τον ΠΑΟΚ στην διοργάνωση!

Συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα alo.rs αναφέρει πως αλλάζει εντελώς το σύστημα με μείωση ομάδων με δημιουργία δυο ομίλων (10 στον καθένα), εκ των οποίων οι οκτώ συνολικά θα πάνε στα νοκ άουτ (τέσσερις από κάθε όμιλο δηλαδή) και στην συνέχεια θα γίνει η μάχη για την ομάδα που θα πάρει την διοργάνωση και θα παίξει στην Euroleague.

Οι Σέρβοι αναφέρουν πως η EΚΑ θα προσπαθήσει να φέρει τον ΠΑΟΚ στην διοργάνωση μέσω ειδικής πρόσκλησης ή wild card όπως είναι το κοινώς λεγόμενο!

Μεταξύ άλλων το δημοσίευμα αναφέρει τα εξής:

“Είναι σαφές ότι η μείωση του αριθμού των συμμετεχόντων επηρεάστηκε από την περσινή έξοδο των συλλόγων από το Eurocup στο FIBA ​​Champions League, και το σύστημα ανταγωνισμού άλλαξε έτσι ώστε κάθε σύλλογος να έχει 18 εγγυημένους αγώνες, αντί των έξι που ήταν με το παλιό σύστημα.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο διαγωνισμός θα είναι ισχυρός και το επόμενο έτος, επειδή οι Βίρτους Μπολόνια, η Λοκομοτίβ Κούμπαν, η Χίμκι και τουλάχιστον τρεις ισπανικοί σύλλογοι θα συμμετάσχουν σίγουρα σε αυτό, και η EKA σίγουρα θα προσπαθήσει να φέρει τον ΠΑΟΚ ή την ΑΕΚ, την Νταρουσάφακα και την Μπάμπεργκ μέσω ειδικών προσκλήσεων”.

Σχετικά άρθρα