Ελπίδες για την επανέναρξη τουλάχιστον των προπονήσεων εντός του δεύτερου δεκαπενθήμερου του Δεκεμβρίου άφησε Γιώργος Μαυρωτάς, σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε σε διαδικτυακή εκπομπή.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο «Face2Face» του sdna.gr, o Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού σημείωσε ότι είναι πιθανό μέσα στον Δεκέμβριο να αρχίσουν οι προπονήσεις. «Αυτό που μπορώ να κάνω εγώ είναι να προσπαθήσουμε, μαζί με τον υφυπουργό να πείσουμε ότι υπάρχει σχέδιο και δεν είναι σαν να ανοίγουμε τα μπαρ ή τα καταστήματα εποχιακών. Ότι εδώ πέρα υπάρχει ένα σχέδιο, συγκεκριμένοι άνθρωποι που με λίστα θα μπαίνουν να κάνουν προπονήσεις, συγκεκριμένους αγωνιστικούς χώρους, συγκεκριμένο ωράριο και εβδομαδιαίο τεστ covid, κάτι το οποίο δίνει μία ασφάλεια στο σύστημα ότι δεν είναι παράγοντες που μπορούν να επιτείνουν το επιδημιολογικό φορτίο. Ελπίζουμε να τα καταφέρουμε» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Για το αν η Πολιτεία «έκλεισε» πιο εύκολα το μάτι σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ και αμέλησε τα άλλα αθλήματα ο ίδιος διαφώνησε λέγοντας: «Δεν έγινε έτσι. Η αλήθεια είναι ότι στην πραγματικότητα όταν σου λέμε «ναι», μπορούμε να ανοίξουμε κάποια πράγματα, αλλά θα ξεκινήσουμε λίγο-λίγο.

Αυτό σημαίνει ότι ξεκινάς με αυτούς που έχουμε, είναι συγκεκριμένος ο αριθμός, είναι λίγα τα πρωταθλήματα κι εφαρμόζουν ήδη τα συγκεκριμένα πρωτόκολλα. Αυτή είναι η ουσία του πράγματος, ότι δεν μπορούσαμε από την αρχή να βάλουμε όλες τις πρώτες κατηγορίες, όλων των ομαδικών αθλημάτων και ξεκινήσαμε από αυτούς που ήταν πιο έτοιμοι».

Όσο για τα αν θα υπάρξει οικονομική βοήθεια στις ομάδες, σημείωσε ότι είναι κάτι που εξετάζεται καθώς και ότι πιστεύει ότι θα έχει ευήκοα ώτα.

Σχετικά άρθρα