Ο Ρικ Πιτίνο μιλώντας για το προσεχές Προολυμπιακό Τουρνουά αναφέρθηκε και στον ερχομό του στην Ελλάδα και στο τι αποκόμισε από την εμπειρία που έζησε στη χώρα μας.

«Θα ήταν υπέροχο για τους παίκτες που παίζουν στην Ελλάδα. Έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που έφτασαν για τελευταία φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Το να είχαμε τον Γιάννη και τον Θανάση θα ήταν σίγουρα μεγάλη υπόθεση για εμάς, αλλά αυτό αφορά τους παίκτες περισσότερο από ό,τι εμένα» ανέφερε αρχικά ο Ρικ Πιτίνο μιλώντας στο Associated Press.

Όσον αφορά την ταινία «Miracle on Ice» που έδειξε στους Έλληνες διεθνείς και για τους λόγους που το έκανε αυτό είπε: «Υπέροχα πράγματα μπορούν να έρθουν όταν μια ομάδα είναι ενωμένη προς έναν κοινό στόχο».

Τέλος ο Αμερικανός Hall of Famer προπονητής είπε: «Ήρθα στην Ελλάδα σε ηλικία στα 63-64 για να μάθω ένα διαφορετικό στυλ μπάσκετ και για να πάρω πράγματα που στην ηλικία μου δεν θα είχα πάρει αν δεν ήμουν εδώ. Ήταν μια υπέροχη εμπειρία και με βοήθησε να μεγαλώσω ως προπονητής. Όταν είσαι στα μέσα της δεκαετίας των ’60 ως προπονητής και συνεχίζεις να μεγαλώνεις πάνω στη δουλειά σου, αυτό είναι που θέλεις».

Σχετικά άρθρα