Στο Καναδά θα διεκδικήσει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο η Εθνική μπάσκετ και ο Ρικ Πιτίνο σχολίασε την κλήρωση για το Προολυμπιακό Τουρνουά.

Ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός αναφέρθηκε στη βοήθεια που θα έχει η «γαλανόλευκη» από τους Έλληνες ομογενείς, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι δύσκολα θα δώσει το «παρών» ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι για το Προολυμπιακό. Η Βικτόρια είναι ένα εντυπωσιακό μέρος και στον Καναδά ζουν αρκετοί Έλληνες, οπότε ελπίζω πως θα έρθουν κοντά μας και θα μας στηρίξουν. Ο Καναδάς φυσικά είναι η ομάδα που θα έχει το πλεονέκτημα έδρας, αλλά ξέρω πως οι Έλληνες θα βρίσκονται δίπλα μας και θα μας στηρίξουν όπου κι αν βρισκόμαστε.

Για τον Γιάννη θα δούμε τι θα γίνει, θέλουμε να φτάσει μακριά στα πλέι οφ, αλλά θα δούμε τι θα γίνει. Είναι κάτι που εξαρτάται από το πρόγραμμά του στο ΝΒΑ. Η Τουρκία και ο Καναδάς έχουν το περισσότερο ταλέντο από το ΝΒΑ, αλλά σε τέτοιες διοργανώσεις, πολλές φορές αυτό δεν μετράει», δήλωσε την Τετάρτη (27/11) ο Πιτίνο στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΚ.