Ο Ρικ Πιτίνο θέλησε να πάρει θέση μετά την είδηση-βόμβα της επιστολής των Πρίντεζη, Παπανικολάου και Κόνιαρη στα γραφεία της ΕΟΚ, με την οποία γνωστοποίησαν ότι δεν πρόκειται να αγωνιστούν με την Εθνική στο Προολυμπιακό Τουρνουά, ούτως ώστε να μείνουν… μακριά από την κόντρα Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, με δεδομένη την ταυτόχρονη παρουσία του Ρικ Πιτίνο στον πάγκο των «πράσινων» και σε εκείνο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού ανέφεραν στην επιστολή τους ότι είχαν λάβει διαβεβαιώσεις ότι ο Ρικ Πιτίνο δεν θα καθόταν σε πάγκο συλλόγου μέχρι το Προολυμπιακό Τουρνουά, εξού και η απόφαση τους.

«Όταν συναντήθηκα με τους δύο παίκτες του Ολυμπιακού δεν υπήρχαν “ανοιχτές” θέσεις εργασίας για εμένα, ώστε να κοουτσάρω. Έχω μεγάλο σεβασμό για όλες τις ομάδες στην Ελλάδα. Η Εθνική Ομάδα δεν έχει σχέση με μία αντιπαλότητα, αλλά με το να αγωνίζεσαι και να τιμάς τη χώρα σου. Θα επιλέξω δώδεκα παίκτες που θα μου δώσουν σπουδαία προσπάθεια για να μας βοηθήσουν να φτάσουμε στη νίκη» ισχυρίστηκε ο Ρικ Πιτίνο…

Σχετικά άρθρα