Ο Ντίνος Μήτογλου βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ ύστερα από το παιχνίδι της Αρμάνι Μιλάνο με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, στις 4 Μαρτίου και αυτομάτως τέθηκε σε διαθεσιμότητα ώστε να συγκεντρωθούν όλα τα στοιχεία της υπόθεσης.

Η διαδικασία αναφέρει ότι πρέπει να ελεγχθεί και το δεύτερο δείγμα, το οποίο έχει παρθεί την ίδια στιγμή με το πρώτο. Και σε ποσοστό 99.99% το δεύτερο αποτέλεσμα επαληθεύει και το πρώτο. Ο Μήτογλου αντιμετωπίζει τιμωρία αποκλεισμού από τα παρκέ, το χρονικό διάστημα θα το κρίνει η ουσία που έχει λάβει. Σύμφωνα με την Eurolegue ένα κρούσμα ντόπινγκ αντιμετωπίζεται με τη νομοθεσία που έχει θεσπίσει η FIBA.

Στο λήμμα του κανονισμού της FIBA για την ενδεχόμενη τιμωρία ενός αθλητή, υπάρχουν αρκετά… παρακλάδια, αφού εξαρτάται η ουσία της οποίας έχει γίνει χρήση. H τιμωρία μπορεί να είναι από αποκλεισμό 3 μηνών μέχρι και 4 ετών, που προβλέπεται για πιο «σκληρές» ουσίες.

Από τη στιγμή που η Αρμάνι έχει ανακοινώσει το ονοματεπώνυμο του αθλητή, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως έχει βγει θετικό και το δεύτερο δείγμα χωρίς ακόμη να έχει γνωστοποιηθεί η ουσία.

Όπως και να έχει, πέρα από την τρέχουσα σεζόν, η οποία βρίσκει την Αρμάνι Μιλάνο να διεκδικεί το πρωτάθλημα στην Ιταλία, αλλά και να έχει πάρει ήδη το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ της EuroLeague, υπάρχει και το Ευρωμπάσκετ του Σεπτεμβρίου, το οποίο είναι σε απόσταση πέντε μηνών.

Κανείς δεν μπορεί να προδικάσει το παραμικρό, ωστόσο το πιθανότερο σενάριο είναι πως ο Δημήτρης Ιτούδης θα στερηθεί τις υπηρεσίες του Ελληνα φόργουορντ ο οποίος προοριζόταν για τις θέσεις «4» και «5». Ο Μήτογλου θα είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην προσπάθεια της Εθνικής στο Eurobasket το οποίο θα διεξαχθεί 1-18 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: gazzetta.gr

Σχετικά άρθρα