Την πρόσληψη του Βασίλη Σπανούλη από το Περιστέρι ως πρώτος προπονητής σχολίασε ο Αλέξης Αναγνωστόπουλος, καθηγητής Φυσικής Αγωγής και, μεταξύ άλλων, ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος δήμου Παλαιού Φαλήρου, πρώην διευθυντής υποδομών στον Εθνικό Πειραιώς και Συντονιστής Ακαδημίας Ολυμπιονικών στον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο.

Αναλυτικά όσα έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook:

«Ο Σπανούλης προπονητής στο Περιστέρι.

Ποιός προπονητής Σπανούλης?

Αν γνωρίζω καλά ο συμπαθέστατος κατά τα άλλα Kill Bill και παντάξιος Αθλητής και Άνθρωπος δεν έχει πτυχίο προπονητή ούτε της ΓΓΑ ούτε από τα ΤΕΦΑΑ. Επίσης δεν έχει προπονητική εμπειρία σε κανένα επίπεδο του μπάσκετ. Από όσο διάβασα οι συνεργάτες του δεν έχουν πτυχίο Α κατηγορίας ως υποχρεούνται κι έτσι με βάση τον νόμο κανείς δεν μπορεί να σηκώνεται να δίνει οδηγίες.

Το σημαντικότερα όλων όμως είναι τα εξής δύο….Πρώτον.. Πιθανώς να καεί άδοξα το πιθανό σπουδαίο χαρτί Σπανούλης -coach αφού μία αποτυχία από αφετηρία που δεν δικαιούται ούτε έχει την κατάρτιση να βιώσει ίσως αποτελέσει εμπόδιο τετελεσμένο στην εξέλιξή του και δεύτερον….

Κύριοι της Αθλητικής Πολιτικής Ηγεσίας και Αξιοτιμοι συνάδελφοι κύριοι του ΔΣ του ΣΕΠΚ….Ποιά θα είναι η θέση σας?

Γιατί εμείς Χιλιαδες Προπονητές λιώσαμε στα ανοικτά γήπεδα,λιώσαμε στην ανάδειξη μεγάλων παικτών, λιώσαμε στα κλειστά χειμώνες ατελείωτους καλοκαίρια με καύσωνα λιώσαμε στις σπουδές στα ΤΕΦΑΑ σε σεμινάρια εδώ και στο
εξωτερικό ?

Για να βλέπουμε αν τελικά το δούμε αυτήν την εξέλιξη σε ένα πάγκο της Α1 ….Αδικία Κύριοι…..Αδικία για πολλούς από εμάς αδικία για τους αθλητές μιας ομάδας Α1 και βέβαια αδικία για τον ίδιο τον Σπανούλη που ναι όντως αποτελεί ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ όχι όμως με αυτόν τον τρόπο να πάρει εμπειρίες να πάρει τα απαιτούμενα πτυχία και να λάμψει μετά όπως όλοι του ευχόμαστε από καρδιάς. Περιμένουμε λοιπόν….».

Σχετικά άρθρα