Ο Αλέξανδρος Σιγκούνας παραχώρησε συνέντευξη στο «ΦΩΣ» και μίλησε έξω από τα δόντια για τα… κακώς κείμενα του ελληνικού μπάσκετ.

Ένα απόσπασμα όσων είπε:

Οι μικρές κατηγορίες του ελληνικού μπάσκετ, όπως πάει το πράγμα, δεν το βλέπουμε να ξεκινούν και πάλι. Το πιστεύεις κι εσύ;

Επιτρέψτε μου να «διορθώσω» και να πω πως αυτές είναι οι μεγάλες κατηγορίες, έτσι πρέπει να αντιμετωπίζουμε τα πρωταθλήματα που παράγουν και «ψήνουν» παίκτες που θα στελεχώσουν ομάδες της Α1 και της Εθνικής στο μέλλον. Δυστυχώς αντιμετωπίζονται ως μικρές και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα στις αποφάσεις των αρμοδίων, όπου δεν συμπεριλαμβάνονται καν στα μελλοντικά σχέδιά τους… Χρονικά θεωρώ ότι είναι πολύ δύσκολο πλέον να αρχίσουν και πάλι τα πρωταθλήματα. Όσο και να μη θέλω να το πιστέψω, να το δεχτώ, νομίζω πως είναι το πιο πιθανό σενάριο.

Κατά την άποψή μου, η φετινή Α1 είναι από τα χειρότερα πρωταθλήματα, βάσει επιπέδου πάντα, που έχουν γίνει στην Ελλάδα τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια. Αντί η όλη κατάσταση να μας επηρεάσει και να μας κάνει να σκεφτούμε διαφορετικά, εμείς όχι απλώς δεν αλλάξαμε νοοτροπία, αλλά το κάναμε και χειρότερο! Θα έπρεπε να βλέπουμε ελληνόπουλα στα παρκέ. Όχι ξένους επιεικώς μέτριους.

Τα ελληνόπουλα πονάνε την ομάδα, σέβονται τη φανέλα που φορούν, σέβονται τον ιδρώτα τους. Στα δύσκολα θα βγουν μπροστά και θα σε στηρίξουν (…) Ευτυχώς που υπάρχουν το Λαύριο και ο Προμηθέας και βρίσκουμε λόγους να βλέπουμε Α1. Ομάδες άξιες θαυμασμού, με πρόγραμμα, πλάνο, Έλληνες πρωταγωνιστές. Αυτό που θέλουμε να βλέπουμε όλοι μας! Μόνο τυχαία δεν είναι η πορεία τους.

Σχετικά άρθρα