Ο Ματέους Πονίτκα αναφέρθηκε στο Eurobasket του 2022 και στον Παναθηναϊκό, ευελπιστώντας ότι όλα τα κακά θα τελειώσουν σύντομα για τους «πράσινους».

Αναλυτικά όσα είπε στην κάμερα της Cosmote TV ο 29χρονος Πολωνός:

Για το Eurobasket και την μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό: «Είναι η αλήθεια. Το Ευρωμπάσκετ αποτέλεσε μια τεράστια επιτυχία για την Πολωνία και για μένα προσωπικά. Εκτίμησα ιδιαίτερα το χρόνο που πέρασα με την ομάδα μου.

Πριν από τη διοργάνωση είχα υπογράψει συμβόλαιο με τη Ρέτζιο Εμίλια, οπότε σε κάποια φάση ο Παναθηναϊκός κάλεσε τόσο εμένα όσο και τον εκπρόσωπό μου, για να συζητήσουμε το ενδεχόμενο μιας πιθανής μετεγγραφής εδώ στην Αθήνα και φυσικά όλοι κάναμε ότι μπορούσαμε για να συμβεί αυτό.

Η Ρέτζιο Εμίλια φέρθηκε πολύ επαγγελματικά οπότε βρήκαμε μια κοινή λύση για τη διακοπή του συμβολαίου ώστε να υπογράψω κατόπιν στον Παναθηναϊκό, συνθήκη που αποτελεί για πολλούς παίκτες ένα όνειρο. Ξέρω πως ο Παναθηναϊκός πέρασε δύσκολα τα τελευταία χρόνια, όμως τα πάντα τελειώνουν κάποια στιγμή, τα καλά και τα κακά. Οπότε ελπίζω ότι τα κακά θα τελειώσουν σύντομα».

Στη συνέχεια ο Πονίτκα είπε: «Είναι μεγάλη χαρά πάντα το να κερδίζεις ένα παιχνίδι, ειδικά σε προημιτελική φάση Ευρωμπάσκετ. Είναι απίστευτο. Έμαθα όμως πως αν κερδίζεις είσαι ήρωας και την επομένη αν χάσεις είσαι αποτυχημένος.

Από ένα σημείο και μετά δεν δίνω τόσο μεγάλη προσοχή, είναι περισσότερο εσωτερική θα έλεγα η ικανοποίηση, για το ότι κατάφερες κάτι σπουδαίο, για αυτό που καταφέραμε ως ομάδα και ως σύνολο. Αυτό ήταν διασκεδαστικό. Το παιχνίδι ήταν “τρελό”, έστω κι αν δεν το έχω δει ακόμα, λόγω χρόνου, θα το δω όμως σε κάποια στιγμή».

Σχετικά άρθρα