Ο Ματέους Πονίτκα παραχώρησε εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο podcast «Uručenje»:

Για την απόφασή του να έρθει στον Παναθηναϊκό: «Στο Eurobasket κάναμε μια καλή πορεία και γράψαμε ιστορία. Γνωρίζαμε πως όλοι θα έχουμε ευκαιρίες ύστερα, γιατί έτσι λειτουργούν τα πράγματα. Είχα μερικές επιλογές, αλλά ο Παναθηναϊκός ήθελε ξεκάθαρα να είμαι μέλος αυτής της ομάδας. Μίλησα με τον εκπρόσωπό μου και τη Ρέντζιο Εμίλια, επειδή είχα υπογράψει συμβόλαιο. Υπήρχε συμφωνία, επομένως έπρεπε να τη σεβαστούμε. Έπρεπε να βρούμε μια λύση, που θα τους κάνει όλους χαρούμενους. Τη βρήκαμε και ο Παναθηναϊκός ήταν αποφασισμένος να με πάρει, οπότε απλά συνέβη. Ήταν πολύ θετικό και ήθελα να βρω ένα μέρος που θα απολαμβάνω και πάλι το μπάσκετ. Πιστεύω πως ο Παναθηναϊκός είναι το τέλειο μέρος για εμένα».

Για τον Ντέγιαν Ράντονιτς: «Πρώτα από όλα, είναι ένας ξεκάθαρος και ειλικρινής άνθρωπος. Πολύ ειλικρινής. Νομίζω πως αυτό είναι κάτι θετικό σε μια σχέση, αν θες να είσαι κομμάτι μιας κατάστασης. Καταλαβαίνουμε πως είμαστε μία από τις πιο νεανικές ομάδες της διοργάνωσης».

Για τη σύγκριση του Ράντονιτς με τον Τσάβι Πασκουάλ: «Κάθε προπονητής έχει τη φιλοσοφία του. Για τον κόουτς Ράντονιτς η άμυνα είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Πρέπει να είσαι ενεργός αμυντικά, να παίζεις σκληρά, να δημιουργείς επαφή. Στην επίθεση έχουμε πιο λίγα sets προς το παρόν. Ο Τσάβι είχε περισσότερες επιλογές στην επίθεση. Φυσικά, οι αμυντικοί κανόνες ήταν σημαντικοί και για εκείνοι. Όλοι οι μεγάλοι προπονητές δημιουργούν τη δομή και το σύστημα μέσα από την άμυνα. Η επίθεση έχει να κάνει με διαφορετικά διαβάσματα. Υπάρχουν ομοιότητες και διαφορές, όμως και οι δύο είναι σπουδαίο τεχνικοί. Δεν υπάρχουν συμπτώσεις στην Euroleague. Πρέπει να είσαι σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο για να προπονείς στην Euroleague».

Για τον φετινό Παναθηναϊκό:
«Καταλαβαίνουμε πως έχουμε ταλαντούχους παίκτες, όμως κάποιοι δεν έχουν τόση εμπειρία. Προσπαθούμε να βρούμε την ισορροπία μεταξύ των πιο έμπειρων και των πιο άπειρων. Έχω μιλήσει με τον προπονητή για τον ρόλο μου. Αυτή τη στιγμή τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά, λόγω των τραυματισμών. Όλοι πρέπει να προσαρμοστούμε, αλλά είμαι πραγματικά αισιόδοξος για το μέλλον».

Σχετικά άρθρα