Ο Ματέους Πονίτκα εξήγησε τι πρέπει να αλλάξει ο Παναθηναϊκός, επισημαίνοντας ότι στόχος της ομάδας είναι να κερδίσει ξανά την εμπιστοσύνη των φιλάθλων της.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:

«Ξέρουμε ότι το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ήταν καταστροφικό και νιώθουμε υπεύθυνοι γι’ αυτό. Για να λυτρωθείς πρέπει να αντιδράσεις με κάποιον τρόπο. Είναι προφανές ότι πρέπει να σταθούμε επάξια στο παρκέ και να προσπαθήσουμε να ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη των φιλάθλων μας. Πρέπει να δώσουμε το 100% και να ξεκινήσουμε να κερδίζουμε τα επόμενα παιχνίδια, αυτός είναι και ο μόνος τρόπος να κερδίσουμε και πάλι τον κόσμο μας».

Για το βήματα που πρέπει να γίνουν: «Όπως προανέφερα πρέπει να κερδίσουμε ξανά την εμπιστοσύνη των φιλάθλων μας, τους οποίους απογοητεύσαμε στο ματς με τον Ολυμπιακό καθώς αποτύχαμε. Αυτό μπορεί να γίνει βήμα-βήμα, ημέρα με την ημέρα. Το πρώτο βήμα ήταν στην Πάτρα και τώρα πάμε στο Μόναχο, όπου δίνουμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Εάν ακόμη πιστεύουμε στην είσοδό μας στο Top-8 θα πρέπει να το αποδείξουμε. Βήμα-βήμα παιχνίδι με το παιχνίδι πρέπει να δείξουμε ότι είμαστε ομάδα και ότι μπορούμε να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί σε σχέση με το παρελθόν.

Η αμφιβολία έρχεται πάντα μετά από ένα κακό αποτέλεσμα ή από μια κακή στιγμή στη ζωή σου. Ξεκινάς να αμφιβάλεις για αν είσαι αρκετά καλός ώστε να βρίσκεσαι σε αυτή τη θέση, για το αν πράγματι μπορείς ή όχι. Το μπάσκετ είναι ένα ομαδικό άθλημα και πρέπει το βασικό μας μέλημα να είναι ο ένας να στηρίξει τον άλλο. Είμαστε όλοι στο ίδιο σύνολο και δεν μπορούμε να χωριστούμε σε διαφορετικά γκρουπ ή ο καθένας να βαδίζει μόνος του με σκυμμένο κεφάλι. Πρέπει να είμαστε όλοι μαζί γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα χάσουμε και τα υπόλοιπα παιχνίδια. Πρέπει να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον και να φέρουμε θετική ενέργεια. Είναι μια δύσκολη στιγμή που ο καθένας μας πρέπει να δείξει σε όλους πως βάζει στην άκρη το “εγώ” του για το καλό της ομάδας. Να ξεκινήσουμε να συνεργαζόμαστε όλο και περισσότερο βοηθώντας τον συμπαίκτη μας».

Για την σημερινή αντίπαλο του «Τριφυλλιού»: «Η Μπάγερν είναι μια πολύ καλά δουλεμένη ομάδα από τον προπονητή της. Σίγουρα ο κόουτς Τρινκιέρι θα έχει προετοιμάσει άριστα την ομάδα του για να μας αντιμετωπίσει. Ξέρει καλά να διαβάζει τους αγώνες και να αλλάζει την τακτική του ανάλογα με τον αντίπαλο. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για μια μεγάλη μάχη και να αντιμετωπίσουμε και τα παιχνίδια μυαλό που θα προσπαθήσουν να μας επιβάλλουν. Η Ευρωλίγκα γίνεται όλο και πιο σκληρή και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για ένα πολύ σκληρό ματς. Ποτέ δεν είναι εύκολο να κερδίσεις εκτός έδρας αλλά πρέπει να πάμε εκεί για να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Αυτός είναι και ο μόνος τρόπος να λυτρωθούμε και να χτίσουμε ξανά την εμπιστοσύνη των φιλάθλων μας».

Σχετικά άρθρα