Τη δυνατότητα να διεξαχθούν οι προσεχείς αρχαιρεσίες στις Αθλητικές Ομοσπονδίες, εφόσον το απαιτήσουν οι ανάγκες, με ηλεκτρονική ψηφοφορία θα δώσει η τροπολογία του υφυπουργείου Αθλητισμού περί χρήσης μέσων τεχνολογίας, πληροφορίας και επικοινωνίας στη διεξαγωγή γενικών συνελεύσεων και αρχαιρεσιών ομοσπονδιών και ενώσεων, η οποία ψηφίστηκε χθες (17/2) από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Η διάταξη συζητήθηκε σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών και η ηλεκτρονική ψηφοφορία θα αποτελέσει εναλλακτική λύση στους, ήδη, προβλεπόμενους τρόπους, και θα πραγματοποιηθεί μέσα από το πληροφοριακό σύστημα ΖΕΥΣ, το οποίο είναι βασισμένο σε διεθνή πρότυπα ηλεκτρονικών ψηφοφοριών.

Το αδιάβλητο και τη μυστικότητα των διαδικασιών θα διασφαλίσει η σύσταση τριμελούς εφορευτικής επιτροπής, αποτελούμενη από δικηγόρους.

Το τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «πραξικόπημα από Ν.Δ. και Αυγενάκη για τον έλεγχο των ομοσπονδιών», ενώ ο τομέας Αθλητισμού του ΚΙΝΑΛ σε ανακοίνωσή του κατηγορεί τον υφυπουργό ότι «παρεμβαίνει απροκάλυπτα σε εκλογικές διαδικασίες και ευτελίζει τις δημοκρατικές διαδικασίες».

Σχετικά άρθρα