Ο Ντιρκ Νοβίτσκι θα είναι πρεσβευτής του Ευρωμπάσκετ 2021, η οποία θα φιλοξενηθεί -μεταξύ- άλλων και στην πατρίδα του, Γερμανία τον σε περίπου ενάμιση χρόνο από τώρα.

Ο παλαίμαχος φόργουορντ των Ντάλας Μάβερικς δήλωσε εμφανώς ικανοποιημένος: «Δέχθηκα αμέσως και με μεγάλη χαρά, όταν ερωτήθηκα αν θα ήθελα να είμαι πρεσβευτής του Ευρωμπάσκετ 2022. Όλος ο κόσμος του μπάσκετ θα το βλέπει. Πολλοί αστέρες του ΝΒΑ και της Ευρωπαϊκής ελίτ θα είναι εκεί και θα διαγωνίζονται με τις ομάδες τους. Αυτό, μας υπόσχεται μία εντυπωσιακή ατμόσφαιρα. Το Ευρωμπάσκετ θα τραβήξει το ενδιαφέρον του κοινού, των media αλλά και των fans. Δεκαοκτώ ημέρες τον Σεπτέμβριο του 2022 θα είναι αφιερωμένες στο μπάσκετ», ανέφερε αρχικά.

Παράλληλα, του ζητήθηκε να μιλήσει για τις αναμνήσεις που έχει από την εθνική Γερμανίας, καθώς έχει κατακτήσει χάλκινο μετάλλιο στο Μουντομπάσκετ του 2002, αλλά και το αργυρό στο Ευρωμπάσκετ του 2005. «Τα τουρνουά του Ευρωμπάσκετ είναι κάποια από τα highlights της καριέρας μου. Πολλές αξέχαστες εμπειρίες που μου έρχονται αμέσως στο νου.

Στο Ευρωμπάσκετ 2022 η Γερμανία θα δείξει για άλλη μία φορά το χαρούμενο και φιλικό της πρόσωπο. Οι fans του μπάσκετ από όλη την Ευρώπη είναι ευπρόσδεκτοι στην Κολωνία και το Βερολίνο. Θα προσπαθήσουμε να είμαστε οι καλύτεροι οικοδεσπότες και να κάνουμε το Ευρωμπάσκετ 2022 μία γιορτή για όλους».

Σχετικά άρθρα