Ακόμα μία δύσκολη αποστολή έχει ο Παναθηναϊκός στην Euroleague, αντιμετωπίζοντας εκτός έδρας τη Ρεάλ Μαδρίτης το βράδυ της Παρασκευής (15/10, 22.00).

Εν όψει «βασίλισσας» ο Δημήτρης Πρίφτης δήλωσε την Πέμπτη (14/10) ότι θα χρειαστεί οι παίκτες του να είναι πολύ προσεκτικοί στα ριμπάουντ, αλλά και να μην επιτρέψουν στους Ισπανούς να παίξουν το γρήγορο μπάσκετ που επιδιώκουν σε κάθε παιχνίδι.

«Γνωρίζουμε καλά τη δυναμικότητα του αντιπάλου. Είναι μια πολύ καλή ομάδα με σπουδαίο ρόστερ. Υπάρχουν σημεία στα οποία πρέπει να επικεντρωθούμε και το κυριότερο είναι το γρήγορο transition παιχνίδι που διακρίνει τη Ρεάλ Μαδρίτης. Θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα συγκεντρωμένοι στα πρώτα οκτώ δευτερόλεπτα της κάθε επιθετικής τους κατοχής. Ταυτόχρονα είναι σημαντικό να μην τους δώσουμε εύκολους πόντους σε πρώτο χρόνο έπειτα από δικά μας λάθη στην πάσα και στην ντρίμπλα. Αυτό είναι ένα στοιχείο στο οποίο είμαστε καλοί καθώς δεν κάνουμε πολλά λάθη ως ομάδα, ωστόσο θα πρέπει να το διατηρήσουμε.

Φυσικά, θα πρέπει επίσης να είμαστε πιο συνεπείς στον τομέα των ριμπάουντ που ήταν και ένα από τα προβλήματα που είχαμε στο τελευταίο μας παιχνίδι. Τέλος, αναμφίβολα, ο τρόπος με τον οποίο θα εκτελέσουμε στην επίθεση, το να βρούμε ελεύθερα σουτ και να έχουμε καλό μακρινό σουτ θα παίξει σημαντικό ρόλο. Είναι δύσκολο να διεκδικήσεις τέτοια παιχνίδια εκτός έδρας χωρίς καλό μακρινό σουτ» είπε ο προπονητής των «πράσινων».

Σχετικά άρθρα