Ο Δημήτρης Πρίφτης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις μεταγραφές που έχει πραγματοποιήσει ο Παναθηναϊκός, ανεβάζοντας τον πήχη.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο άλλοτε προπονητής του «τριφυλλιού» στο Web Radio της ΕΟΚ:

Για τις μέχρι στιγμής εντυπώσεις του απ’ την Εθνική: «Αυτή η ομάδα είναι μια ιδέα, μια ιστορία, η οποία έρχεται από μεγάλες επιτυχίες στο παρελθόν. Δικαιολογημένα διεγείρει τις φιλοδοξίες όλων και υπάρχει ένας ενθουσιασμός. Είναι μια ατμόσφαιρα που επικρατεί πάντα τα καλοκαίρια γύρω απ’ την Εθνική και σίγουρα όταν ανεβάζεις τον πήχη στις προσδοκίες ανεβαίνει λίγο και η πίεση. Όλη αυτή η πίεση μεταφέρεται και στην ομάδα.

Φέτος υπάρχουν πολύ σημαντικές απουσίες και οι προπονητές και το σταφ προσπαθούν να το διαχειριστούν. Είναι μια ομάδα που έχει 4-5 «3άρια», όπου σαφώς θα πρέπει να γίνουν κάποιες εσωτερικές μετακινήσεις, όπου κάποιοι θα βοηθήσουν και στο «4», κάτι που ήδη γίνεται. Είναι καλό ότι πάμε με χαμηλότερες προσδοκίες. Έχει μια καλή ατμόσφαιρα η ομάδα αυτήν τη στιγμή, βγάζει ένα… ζοριλίκι από την άμυνα, δεν παραδίδεται εύκολα, ακόμα κι όταν φεύγουν οι διαφορές.

Τα τελευταία δύο παιχνίδια που τα κρατήσαμε σε χαμηλό σκορ, ήταν σημαντικό. Είναι πολύ σημαντικό να είσαι σε απόσταση «αναπνοής», γιατί σημαίνει ότι με ένα «ξέσπασμα», ένα σουτ, δύο κλεψίματα μπορείς να επιστρέψεις. Νομίζω ότι στα δύο τελευταίο φιλικά ο κόουτς θα γίνει και λίγο πιο συγκεκριμένος, γιατί έδωσε ευκαιρία σε όλα τα παιδιά μέχρι τώρα, δοκίμασε πάρα πολλά σχήματα. Προσπάθησε να διατηρήσει και τη «φρεσκάδα» κάποιων παιδιών».

Για το αν ήταν χρήσιμες οι ήττες στο «Ακρόπολις»: «Απ’ το πρώτο φιλικό στη Σλοβενία, όπου στο 1ο δεκάλεπτο είχε πολύ μεγάλη έκταση στο σκορ, είχα μια καλή αίσθηση για το τρόπο που έβλεπα την ομάδα ν’ αγωνίζεται, το κλίμα της, την αύρα της. Θεωρώ ότι αυτές οι ήττες του «Ακρόπολις» δημιουργούν κάποιες προϋποθέσεις για να πάμε καλύτερα. Η ομάδα έχει καλά στοιχεία, έχει κομμάτια που πρέπει να διαχειριστεί το staff λόγω των απουσιών και της ανομοιομορφίας που έχει το ρόστερ και πιστεύω ότι μπορούμε να πάμε καλά».

Για το… πρόβλημα που έχουμε στα νοκ-άουτ παιχνίδια τα τελευταία χρόνια: «Δυστυχώς αυτό είμαι φαινόμενο που το έχουμε χρόνια και ελπίζω να το ξεπεράσουμε σιγά-σιγά. Πάντως, όταν η ομάδα θα έχει αυτήν την αμυντική σταθερότητα, θα ανεβάζει πάρα πολύ τις πιθανότητές της για να κάνει αυτό το ένα ματς που χρειαζόμαστε. Χθες μπήκαν 2-3 σουτ στο τελευταίο δευτερόλεπτο. Αν σε κάθε δεκάλεπτο δεχόμασταν 25 πόντους, αυτά τα σουτ δε θα είχαν καμία σημασία. Άρα πρέπει να δεχόμαστε έναν μέσο όρο 15-18 πόντων σε κάθε δεκάλεπτο, δηλαδή μέσα στο επιθετικό μας πλαίσιο που συνήθως πηγαίνουμε, και έτσι θα ανεβάζουμε τις πιθανότητές μας. Θα έχουμε τη δυνατότητα να πάρουμε ένα δύσκολο ματς, ένα ματς με καλό αντίπαλο, αρκεί να μη δεχόμαστε πολύ εύκολα καλάθια και πολλούς πόντους. Πρέπει να “δαγκώνουμε” στην άμυνα».

«Ο πρώτος στόχος σε όλα τα φιλικά της Εθνικής ήταν η επανένταξη του Μήτογλου»

Για το ρόστερ της Εθνικής Ανδρών: «Έχουμε καλούς αθλητές, όλη η ομάδα πιστεύω ότι είναι πολύ ανταγωνιστική. Είναι πολύ ευχάριστο που είναι ξανά εδώ ο Μήτογλου και είναι πραγματικά «δώρο» για την ομάδα αυτήν τη στιγμή. Μέχρι στιγμής φαίνεται το πόσο μεγαλύτερες πιθανότητες θα είχαμε για μια επιτυχία πέρυσι αν συνυπήρχε ο Ντίνος με όλο το υπόλοιπο δυνατό μας ρόστερ. Ο Θανάσης είναι ένας απ’ τους καλύτερους game changers, μπαίνει μέσα κι έχει τρομερή επίδραση στο παιχνίδι χωρίς να παίζει η ομάδα κάτι για εκείνον. Απ’ τον τρόπο που ενεργεί και κινείται χωρίς τη μπάλα έχει τρομερή επιρροή και impact στον τρόπο του παιχνιδιού».

Για τα παιδιά που έρχονται απ’ τις μικρότερες ηλικιακά Εθνικές: «Βλέπω ότι υπάρχουν παιδιά που θα έρθουν στην πορεία, όπως για παράδειγμα ο Λευτέρης Μαντζούκας, που θα μπορούσε κι αυτός να ήταν σ’ αυτήν την ομάδα. Έρχονται παιδιά από πίσω και απ’ τις Εθνικές Παίδων, Εφήβων και Νέων, όπου πήγαν καλά φέτος. Νομίζω ότι δεν είναι τόσο απαισιόδοξα τα πράγματα. Έχουμε παιδιά από κάτω, όπου στο μέλλον μπορούν κάποια απ’ αυτά να εξελιχθούν. Υπάρχει ταλέντο, είναι θέμα διαχείρισης και δουλειάς».