Τη Ζαλγκίρις Κάουνας υποδέχεται την Τρίτη (1/3, 21.00) ο Παναθηναϊκός, σε ένα ματς που έχει ήδη αναβληθεί δύο φορές λόγω κορωνοϊού, με τον Δημήτρη Πρίφτη να δηλώνει τη Δευτέρα (28/2) ότι ενδεχομένως να έχει πιο πολλές απουσίες απ’ ό,τι είχε κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα.

Ο τεχνικός των πρωταθλητών, πάντως, τόνισε ότι όσοι παίκτες είναι διαθέσιμοι θα πρέπει να τα δώσουν όλα και να φανούν ανταγωνιστικοί.

«Έχουμε πει ότι ασχέτως της βαθμολογικής μας θέσης δεν θα τα παρατήσουμε. Τόσο για τους προσωπικούς του στόχους ο καθένας ξεχωριστά, αλλά κυρίως για την ομάδα, θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Προφανώς όσο μας το επιτρέπουν οι συνθήκες, καθώς θα πάμε σε αυτό το παιχνίδι με πολλά προβλήματα, ίσως και περισσότερα από το προηγούμενο. Είναι ένα περιπετειώδες παιχνίδι που έχει ήδη αναβληθεί δύο φορές, να δούμε πώς θα εξελιχθεί.

Απόντες είναι ο Ιωάννης Παπαπέτρου, ο Οκάρο Γουάιτ, ο Γιώργος Παπαγιάννης, ο οποίος θα έρθει λίγο πριν το παιχνίδι καθώς θα ταξιδέψει το πρωί, ενώ και ο Μποχωρίδης είναι αμφίβολος κατά 99%. Αν είναι, θα είναι απλά για να βρίσκεται στην εννιάδα ή δεκάδα που θα κατεβάσουμε.

Δυστυχώς, δεν θα έχουμε και τον Χουγκάζ διότι είναι ένα εξ αναβολής παιχνίδι και δεν έχει το δικαίωμα συμμετοχής. Σε συνδυασμό με την απουσία του Γουάιτ είναι και αυτό ένα πρόσθετο πρόβλημα και, αν κρίνουμε και από την πολύ θετική του απόδοση στο προηγούμενο ματς, αποτελεί ακόμα μια απουσία. Φυσικά και του Γιόβιτς η απουσία είναι σημαντική. Κάναμε αυτή την προσθήκη, αλλά δυστυχώς πάνω που άρχισε να βρίσκει τον ρυθμό του τον χάσαμε. Εφόσον δεν παίξει και ο Μποχωρίδης, συρρικνώνεται πάρα πολύ η σχέση των γκαρντ», είπε ο προπονητής του ΠΑΟ για το εξ αναβολής παιχνίδι της 18ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας.

Επίσης, δήλωσε:

Για τις ευκαιρίες σε νέους παίκτες: «Λίγο πολύ το κάναμε και όταν το ρόστερ μας ήταν σχεδόν πλήρες. Και άλλοτε δώσαμε ευκαιρίες, ειδικά στον Μαντζούκα. Είναι πολύ ευχάριστο που στο προηγούμενο ματς έπαιξε και ο Χουγκάζ, ενώ και ο Αβδάλας παίρνει χρόνο συμμετοχής, κυρίως στο ελληνικό πρωτάθλημα. Είναι μια βούληση που έχουμε αυτή, συν το γεγονός ότι τη δεδομένη στιγμή οι συνθήκες μας οδηγούν προς αυτή την κατεύθυνση. Είναι πολύ σημαντικό ότι τα παιδιά ανταποκρίνονται γιατί προπονούνται φυσικά».

Για την κατάσταση στην Ουκρανία: «Θα έλεγα πως ό,τι προείπαμε είναι ίσως το 10%-20% της έννοιάς μας αυτή την περίοδο. Προφανώς, το μυαλό όλων μας είναι εκεί. Ελπίζουμε οι εξελίξεις που αναμένουμε να είναι θετικές. Βλέπετε πως υπάρχει αντίκτυπος και στον αθλητισμό. Δεν είμαι βέβαιος ότι τα παιχνίδια της Ευρωλίγκας για τις ρώσικες ομάδες θα αναβληθούν απλά ή θα γίνουν σε ουδέτερες έδρες. Νομίζω αυτή η προσέγγιση είναι πολύ αισιόδοξη και πως ούτε αυτό θα γίνει. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να περιμένουμε τις εξελίξεις. Είναι δυσάρεστα όλα αυτά και αν συνδυαστούν με την πανδημία που προηγήθηκε, νομίζω πως γενικά ο πλανήτης μας περνά μια δύσκολη περίοδο».

Σχετικά άρθρα