Τρία χρόνια συμπληρώθηκαν από τότε που ο Γιώργος Πρίντεζης παραχώρησε μία απολαυστική όσο και αποκαλυπτική συνέντευξη στο περιοδικό της «ερυθρόλευκης» ΚΑΕ «We Are Olympiacos» και μίλησε για όλα όσα έχει ζήσει στους «ερυθρόλευκους».

Ο φόργουορντ των Πειραιωτών τόνισε ότι ο Ολυμπιακός πλέον είναι η οικογένειά του, ενώ αναφέρθηκε στα όνειρά που έκανε μικρός, βλέποντας τους παίκτες των «ερυθρόλευκων», πολλά από τα οποία τα έχει κάνει πραγματικότητα.

Πιο συγκεκριμένα ο Γιώργος Πρίντεζης τόνισε μεταξύ άλλων:

«Στην οικογένειά μου είναι όλοι Παναθηναϊκοί! Ο πατέρας μου ήταν Παναθηναϊκός, τα ξαδέλφια μου επίσης. Όλη η οικογένεια, παππούδες, θείοι… Αλλά η ομάδα που επιλέγεις να αγαπάς έχει να κάνει συνήθως με την γειτονιά και με ποια ομάδα σου κάνει… κλικ όταν είσαι μικρός. Εγώ έβλεπα πολύ μπάσκετ και έτυχε τότε να είναι μια περίοδος που ο Ολυμπιακός είχε πάρα πολύ καλούς παίκτες, μια πολύ όμορφη ομάδα… Έβλεπα τον Σιγάλα, τον Τόμιτς, τον Τάρλατς, όλους αυτούς τους παίκτες και τους θαύμαζα. Θυμάμαι πως προσπαθούσα να κάνω στις μπασκέτες της γειτονιάς, αυτά που έκαναν εκείνοι στο παρκέ.

Να τα παρατήσω εντελώς, όχι δεν το σκέφτηκα. Άλλα είχα φτάσει πάρα πολλές φορές κοντά στο να πω πως δεν πήγαινε άλλο. Κι αυτό γιατί τίποτα δεν είχε έρθει εύκολα. Είχα περάσει πάρα πολλές φάσεις απαξίωσης. Αν κάτσεις και τα βάλεις κάτω, τα στάδια απαξίωσης είναι πολύ περισσότερα από εκείνα των καλών συνθηκών. Όλα ήρθαν σιγά σιγά. Και στην Μάλαγα είχα περάσει πολύ δύσκολα, αλλά και στον Ολυμπιακό ήταν δύσκολα σε μικρότερη ηλικία που υπήρχε αμφισβήτηση και πάντα προσπαθούσα μέσω της προπόνησης να βρω ψυχολογία και να βελτιωθώ όσο περισσότερο γίνεται. Ένα πράγμα κοινό, που σκεφτόμουν από τα δεκαπέντε μου μέχρι τώρα και είχα πάντα στο μυαλό μου είναι το εξής… Πως όταν τελειώσω, ότι καριέρα και να έχω, είτε καλή, είτε “κακή”, είτε τα καταφέρω, είτε όχι, να ξέρω πως έκανα ότι καλύτερο μπορούσα από θέμα δουλειάς. Γιατί ξέρω πως ως άνθρωπος θα ένιωθα πολύ άσχημα αν έφτανα τα τριάντα και δεν έπαιζα το μπάσκετ που μπορούσα να παίξω επειδή δεν δούλεψα όσο πραγματικά μπορούσα.

Θυμάμαι και ένα περιστατικό… Όταν ήμουν στην Λάρισα είχε πει ο Γκέρσον για μένα “μου αρέσει αυτός ο παίκτης”. Και του είπαν από την ομάδα πως εσύ τον έδωσες δανεικό! Δεν το ήξερε καν. Απλά εκείνος ήθελε να πορευτεί τότε με πιο έμπειρους παίκτες και είναι κατανοητό. Είχε πει: “Πόσο είναι; 21; Καλύτερα να δοθεί δανεικός”. Όταν με είδε, λοιπόν, στη Λάρισα και του άρεσα, του εξήγησαν πως είχε η κατάσταση και είπε: “Ωραία θα τον έχουμε του χρόνου”. Μετά από 18 χρόνια είναι η οικογένειά μου. Έχω περάσει πιο πολλές ώρες εδώ από ότι έχω περάσει στο σπίτι μου. Οπότε αν πρέπει με μια λέξη να πω τι σημαίνει για εμένα η ομάδα θα πω: οικογένεια».

Σχετικά άρθρα