Ο Παναθηναϊκός ήταν για 3 δεκάλεπτα μέσα στο παιχνίδι με τη Βαλένθια, αλλά τα 18 λάθη και η κάκιστη άμυνα του δεν του έδωσε το δικαίωμα να διεκδικήσει το παιχνίδι.

Δεν μας έχει συνηθίσει σε τόσα λάθη η ομάδα του Βόβορα και ενώ είχε πολύ καλό ποσοστό στα σουτ 3 πόντων, επιθετικά έβρισκε τις λύσεις που χρειαζόταν, είχε και τα ριμπάουντ υπέρ του, τα λάθη και η άμυνα του στέρησε την διεκδίκηση της νίκης.

Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν “ανοικτό” για τις δύο ομάδες με την άμυνα να μπαίνει σε δεύτερη μοίρα. Σε ένα γρήγορο παιχνίδι, το επιμέρους σκορ ήταν 22-21.

Στην δεύτερη περίοδο η Βαλένθια πήρε πόντους από τον πολύ καλό Σαν Εμετέριο, ο οποίος κρατούσε μπροστά τους γηπεδούχους έστω και σε απόσταση βολής (+3). Η χρησιμοποίηση του Μήτογλου στη θέση “5” έδωσε ενέργεια στην άμυνα και πήρε κατοχές, ενώ επιθετικά ήταν πολύ καλός με τον Ντούμπλιεβιτς να μην μπορεί να ακολουθήσει. Το ημίχρονο έκλεισε 45-41.

Στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου ο Παναθηναϊκός έδειξε προς στιγμήν να πιέζει στην άμυνα και να κλέβει δύο φορές την μπάλα με τον Παπαπέτρου. Ο Παπαγιάννης τελείωσε και δύο φάσεις στην επίθεση και οι φιλοξενούμενοι πέρασαν μπροστά έστω και οριακά. Δεν υπήρξε συνέχεια όμως και οι γηπεδούχοι με πίεση στην άμυνα και γρήγορες επιθέσεις το σκορ πήγε στο -6 (60-54). Το δεκάλεπτο έκλεισε με 70-66.

Ένα τρίποντο φάουλ λίγο πριν το τέλος του Νέντοβιτς έδωσε ελπίδες πως θα έμπαινε στο παιχνίδι πιο “ζεστά,” ήταν κ ο Mποχωρίδης στο πάγκο με 5 φάουλ, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ.

Στην τελευταία περίοδο η επιθετική λειτουργία της ομάδας στηριχθείτε σε κακές ατομικές προσπάθειες, ενώ η άμυνα κατέρρευσε από τα τρίποντα των γηπεδούχων. Η Βαλένθια είχε βρει ρυθμό και ο MVP της βραδιάς, Πρέπελιτς, έκανε ό,τι ήθελε μέσα στο γήπεδο. Το τελικό σκορ έκλεισε στο 95-83.

Η συνέχεια θα είναι δύσκολη για τον Παναθηναϊκό που πρέπει να βρει ψυχικά αποθέματα και λύσεις στην άμυνά του…