Μετά από δύο μήνες όταν και είχε αποφασιστεί από τον ΕΣΑΚΕ να διακοπεί πρόωρα το πρωτάθλημα της Βasket League λόγω του κορωνοϊού, την Πέμπτη (21/5) η διακοπή οριστικοποιήθηκε με πρωταθλητή τον Παναθηναϊκό.

Οι «πράσινοι» προπορεύονταν προ πανδημίας (είχαν ρεκόρ 18-2 και η ΑΕΚ 16-4), η βαθμολογία επικυρώθηκε και το σημαντικότερο που προκύπτει είναι ότι αποφασίστηκε να μην υποβιβαστούν στην Α2 ο Άρης και ο ΠΑΟΚ, που ήταν οι δύο τελευταίες ομάδες της κατάταξης (επικύρωση της βαθμολογίας με ανάδειξη πρωταθλητή προφανώς θα έπρεπε να συνοδεύεται και με υποβιβασμούς, αλλά… ΕΣΑΚΕ είναι και ό,τι θέλουν κάνουν).

Όλοι ευχαριστημένοι θα μπορούσε να πει κανείς, ωστόσο παραμένει άγνωστο το πόσες ομάδες θα παίζουν του χρόνου στην Basket League.

Kι αυτό γιατί δεν ξεκαθαρίστηκε αν από την Α2 θα ανεβεί μία ή δύο ομάδες, την ίδια στιγμή που οι ΚΑΕ για να πάρουν μέρος στο πρωτάθλημα θα πρέπει να δίνουν 60.000 ευρώ για την εγγυητική και άλλα 140.000 ευρώ στο ταμείο του ΕΣΑΚΕ.

Επίσης, το κατώτατο μπάτζετ θα είναι μεταξύ 600.000 και 800.000 ευρώ, οπότε προφανώς και υπάρχουν ερωτηματικά για το πόσες ομάδες θα μπορούν να καλύψουν αυτές τις προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρωτάθλημα.

Και όλα αυτά βέβαια θα πρέπει να τα επικυρώσει και η ΕΟΚ ως η ανώτατη αρχή του αθλήματος.

Σχετικά άρθρα