Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η ομάδα Κορασίδων της Νικόπολης Πρέβεζας κατέκτησε το πρωτάθλημα Κορασίδων της ΕΣΚΑΒΔΕ, μια επιτυχία την οποία αφιέρωσε στον Θοδωρή Μυζίκο, αναγνωρίζοντας την προσφορά του στην ανάπτυξη του αθλήματος στην περιοχή, αλλά και την υποστήριξη που παρείχε στα γυναικεία τμήματα του μπάσκετ.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι έφτασαν αήττητες στον τελικό που διεξήχθη στο ουδέτερο κλειστό της Άρτας όπου αντιμετώπισαν την ομάδα του Σ.Κ. Ιωάννινα, επικρατώντας με 48-33.

Το τμήμα Κορασίδων του ΣΚ Νικόπολη Πρέβεζας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Για πρώτη φορά στην ιστορία της η ομάδα των κορασίδων της Νικόπολης κατακτά το πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΒΔΕ. Μέσα από μια πορεία σκληρής δουλειάς και προπόνησης, και με ένα σερί συνεχόμενων νικών απέναντι στις καλύτερες ομάδες της ΕΣΚΑΒΔΕ, έφτασαν αήττητες στον τελικό που διεξήχθη στο ουδέτερο κλειστό της Άρτας και αντιμετώπισαν την αξιόμαχη ομάδα του Σ.Κ. ΙΩΑΝΝΙΝΑ επικρατώντας με 48-33.

Οι παίχτριες της Νικόπολης δεν άφησαν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης στο παρκέ από το ξεκίνημα του αγώνα και με πολύ καλή άμυνα, πάθος και δυναμισμό προηγήθηκαν από την αρχή με μεγάλες διαφορές. Αγωνίστηκαν και οι 12 παίχτριες της ομάδας.

Το κύπελλο αφιερώθηκε στον Θοδωρή Μυζίκο, αναγνωρίζοντας την προσφορά του στην ανάπτυξη του αθλήματος στην περιοχή, αλλά και την υποστήριξη που παρείχε στα γυναικεία τμήματα του μπάσκετ.

Το μπάσκετ γίνεται αγαπημένο άθλημα όλο και περισσότερων κοριτσιών και αξίζει ιδιαίτερης προσοχής.

Τα δεκάλεπτα: 13-9,1 5-3, 12-9,8-12

Νικόπολη (Αντύπας-Σταμάτη): Μπάμπη, Λιάλιου, Κωστή, Σουλιώτη, Μικρούλη, Γκοράτσα, Φλωρά-Καχριμάνη, Παππά, Ρεμεντζα, Τούση, Μπάκα, Ντάτσα-Μαστρογιάννη».

Σχετικά άρθρα