Ο Δημήτρης Ιτούδης θα αποτελέσει παρελθόβ, όπως όλα δείχνουν, από την Εθνική ομάδα με τον Βασίλη Σπανούλη να προβάλλει ως το πρώτο φαβορί για να τον αντικαταστήσει.

Πιο συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα sdna.gr αναφέρει:

Είναι άγνωστο τι θα ειπωθεί σήμερα, αλλά το διαζύγιο εφόσον επέλθει δεν θα είναι βροντερό αλλά βελούδινο. Υπάρχει καλή σχέση ανάμεσα στις δυο πλευρές και δεν θα διαταραχθεί ακόμα κι αν χρειαστεί να χωρίσουν.

Το ερώτημα προκύπτει λογικά από όλους: Ποιος θα είναι ο επόμενος προπονητής της Εθνικής αν πράγματι επαληθευτούν τα προγνωστικά; Ποιος θα αντικαταστήσει τον Δημήτρη Ιτούδη; Απάντηση χωρίς περικοκλάδες: Όλα δείχνουν ότι το τιμόνι θα δοθεί στον Βασίλη Σπανούλη. Δεν είναι η μοναδική υποψηφιότητα αλλά είναι η πιο ισχυρή. Τον θέλουν όλοι, έχει σεβασμό από όλους κι έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα έναντι προηγούμενων και επόμενων: Θέλουν όλοι να παίξουν για αυτόν.

Είναι ισχυρό κίνητρο για να είναι εδώ ξανά ο Γιάννης, ένα κάλεσμα του Σπανούλη στον Σλούκα έχει άλλη ισχύ κι όλοι μαζί, με Παπανικολάου, Καλάθη ενδεχομένως να κλείνουν έναν κύκλο του χρόνου μετά προσφορά 15-20 ετών στις Εθνικές ομάδες. Γιατί όχι και σε ένα Προλυμπιακό τουρνουά που θα γίνει στο ΟΑΚΑ με 18.000 κόσμο στο πλευρό της Εθνικής τον επόμενο Ιούλιο.

Το κίνητρο του Σπανούλη είναι τεράστιο, η παρουσία του Ζήση μπορεί να παίξει τον ρόλο της και για την ΕΟΚ δύσκολα μπορεί να βρεθεί άλλη επιλογή που να συγκεντρώνει τόσα «τικ» δίπλα στα ζητούμενα. Προφανώς του λείπει η προπονητική πείρα, αλλά αφενός έχει δίψα που υπερκαλύπτει ένα πρόβλημα, αφετέρου δεν υπάρχει και κανείς που να συγκεντρώνει όλα τα χαρακτηριστικά.

Ας ακούσουμε αύριο μεθαύριο τις αποφάσεις για τον Ιτούδη, τι έχει να πει ο ίδιος, τι έχει να πει η ΕΟΚ και εσείς κρατήστε το όνομα του βασικού, αν όχι μοναδικού σήμερα, υποψηφίου. Νεότερα σύντομα.

Σχετικά άρθρα