Η νέα ηγεσία του ΠΣΑΚ έδωσε… ρέστα και πέτυχε την πρώτη νικηφόρα μάχη, χωρίς να σταματάει -βέβαια- εδώ καθώς θέλει να κερδίσει ολόκληρο τον πόλεμο.

Η αλλαγή σελίδας στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών ήρθε πραγματικά την κατάλληλη στιγμή. Στη δύσκολη αυτή συγκυρία με το καθολικό lockdown λόγω του COVID-19, η απάθεια δεν γινόταν να συνεχιστεί. Η… γλάστρα που είχε να δείξει ότι είναι πραγματικό συνδικαλιστικό όργανο από την εποχή του προδομένου -από τους σούπερ σταρ- αγώνα του Λάζαρου Παπαδόπουλου, πήρε το όπλο που ήταν φυλαγμένο στην αποθήκη και βγήκε μπροστά.

Τίποτα δεν ήταν εύκολο. Όμως, το κίνητρο ήταν δυνατό, η επιμονή τεράστια. Ο ΠΣΑΚ εκπροσωπεί τόσες χιλιάδες καλαθοσφαιριστές. Άντεξε το βάρος, δεν λύγισε από την μετριοπάθεια της ΕΟΚ που απλά έκανε διπλωματία και χάρη στο ντορο και τις συντονισμένες προσπάθειες, πήγε κόντρα στις αρχικές προβλέψεις και η Α1 Γυναικών ετοιμάζεται να βάλει ξανά μπρος, ενώ στην Α2 Ανδρών θα αρχίσουν προπονήσεις. Μπράβο σε όλους!!!

Οπως προαναφέραμε αυτή ήταν μια πρώτη νίκη. Η απόδειξη πως ο Έλληνας καλαθοσφαιριστής έχει ξανά φωνή και μπορεί να προασπίσει τα δικαιώματά του. Τώρα είναι το μεγάλο στοίχημα. Να τηρηθεί κατά γράμμα το πρωτόκολλο. Οι αθλητές και οι αθλήτριες που θα πατήσουν παρκέ καλούνται να αποδείξουν πως το μπάσκετ δεν θα φέρει… διασπορά του κορονοϊού από ανευθυνότητα. Ελπίζουμε να αναγνωρίσουν όσοι θα μπουν στα γήπεδα το αίσθημα ευθύνης προς τις υπόλοιπες κατηγορίες που αδημονουν να πάρουν σειρά και να επιστρέψουν στη δράση.

ΥΓ: Κρούσματα πιθανότατα θα έρθουν. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να κλείσουν πάλι όλα. Στην Ευρωλίγκα και όχι μόνο βλέπετε τι γίνεται. Όταν υπάρχουν κρούσματα πρέπει απλά να λείψουν οι κουτοπονηριές κυρίες και κύριοι γιατί όπως προείπαμε κουβαλάτε στις πλάτες σας τις τύχες και των υπολοίπων. Και ξέρετε ότι κάποια αδηφάγα θηρία περιμενουν στη γωνία για να στιγματίσουν όλη αυτή την προσπάθεια και να κατεβάσουν ρολά.

Σχετικά άρθρα