Ένας χρόνος συμπληρώνεται σε λίγες ημέρες από τότε που η νέα ηγεσία του ΠΣΑΚ έδωσε… ρέστα και πέτυχε την πρώτη νικηφόρα μάχη, χωρίς να σταματάει -βέβαια- εκεί καθώς ήθελε να κερδίσει ολόκληρο τον πόλεμο.

Η αλλαγή σελίδας στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών ήρθε πραγματικά την κατάλληλη στιγμή. Στη δύσκολη αυτή συγκυρία με το καθολικό lockdown λόγω του COVID-19, η απάθεια δεν γινόταν να συνεχιστεί. Η… γλάστρα που είχε να δείξει ότι είναι πραγματικό συνδικαλιστικό όργανο από την εποχή του προδομένου -από τους σούπερ σταρ- αγώνα του Λάζαρου Παπαδόπουλου, πήρε το όπλο που ήταν φυλαγμένο στην αποθήκη και βγήκε μπροστά.

Τίποτα δεν ήταν εύκολο. Όμως, το κίνητρο ήταν δυνατό, η επιμονή τεράστια. Ο ΠΣΑΚ εκπροσωπεί τόσες χιλιάδες καλαθοσφαιριστές. Άντεξε το βάρος, δεν λύγισε από την μετριοπάθεια της ΕΟΚ που απλά έκανε διπλωματία και χάρη στο ντόρο και τις συντονισμένες προσπάθειες, πήγε κόντρα στις αρχικές προβλέψεις και η Α1 Γυναικών έβαλε κι αυτή ξανά μπρος, ενώ στην Α2 Ανδρών άρχισαν (σε πρώτη φάση) οι προπονήσεις.

Όπως προαναφέραμε αυτή ήταν μια πρώτη νίκη. Η απόδειξη πως ο Έλληνας καλαθοσφαιριστής έχει ξανά φωνή και μπορεί να προασπίσει τα δικαιώματά του. Και μην ξεχνάμε ότι κερδήθηκε μεγάλο στοίχημα. Έπρεπε να τηρηθεί κατά γράμμα το πρωτόκολλο κι έτσι έγινε! Οι αθλητές και οι αθλήτριες που πάτησαν παρκέ κλήθηκαν να αποδείξουν πως το μπάσκετ δεν θα έφερνε… διασπορά του κορωνοϊού από ανευθυνότητα. Όσοι μπήκαν στα γήπεδα αναγνώρισαν το αίσθημα ευθύνης προς τις υπόλοιπες κατηγορίες που αδημονούσαν να πάρουν σειρά και να επιστρέψουν στη δράση.

ΥΓ: Κρούσματα ήρθαν και προφανώς είναι αδύνατο να αποφευχθούν. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να κλείσουν πάλι όλα. Στην Euroleague -και όχι- μόνο βλέπετε τι γίνεται. Όταν υπάρχουν κρούσματα πρέπει απλά να λείψουν οι κουτοπονηριές κυρίες και κύριοι γιατί όπως προείπαμε κουβαλάτε στις πλάτες σας τις τύχες και των υπολοίπων. Και ξέρετε ότι κάποια αδηφάγα θηρία περιμένουν στη γωνία για να στιγματίσουν όλη αυτή την προσπάθεια και να κατεβάσουν ρολά.

Σχετικά άρθρα