Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών εξέδωσε το πρωί της Δευτέρας (10/6) την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η Basket League φθάνει στο τέλος της και με βεβαιότητα μπορούμε να πούμε, πως παρακολουθούμε ένα από τα πιο όμορφα πρωταθλήματα των τελευταίων ετών.

Ήδη πριν δυο εβδομάδες οι «αιώνιοι» μας εκπροσώπησαν στο F4 της κορυφαίας διοργάνωσης συλλόγων στην Ευρώπη κι ένα ακόμη τρόπαιο ήρθε στην Ελλάδα.

Ο πρωταθλητής Ευρώπης Παναθηναϊκός και ο πρωταθλητής Ελλάδος Ολυμπιακός, αποτελούν την καλύτερη διαφήμιση του ελληνικού μπάσκετ.

Όλα τα βλέμματα – όπως είναι λογικό – είναι στραμμένα στα μεταξύ τους παιχνίδια στους τελικούς του πρωταθλήματος.

Η αντιπαλότητά τους θα πρέπει να είναι ΜΟΝΟΝ μέσα στο παρκέ! Ακόμη κι όταν οι σφυγμοί έχουν χτυπήσει… κόκκινο, η συμπεριφορά ΟΛΩΝ θα πρέπει να είναι κόσμια.

Και όταν λέμε ΟΛΩΝ, εννοούμε ΟΛΩΝ. Πρώτα εμείς οι παίκτες, οι προπονητές, τα μέλη των αγωνιστικών τμημάτων, οι διοικήσεις και οι φίλαθλοι.

Θέλουμε να απολαμβάνουμε το μπάσκετ και να το προστατεύουμε διότι ζουν πολλές οικογένειες από αυτό κι επίσης γίνονται μεγάλες επενδύσεις.

Επιθυμούμε το φινάλε του πρωταθλήματος να μην κάνει… θόρυβο. ΟΛΟΙ να είναι προσεκτικοί και να μην αφήνουν την ένταση να αδικεί το μεγαλείο των ομάδων.

Ο ΠΣΑΚΚ ζητάει να ληφθούν ακόμη πιο σοβαρά μέτρα στη συνέχεια των τελικών, να κυλήσουν όλα ομαλά και να σκεφτόμαστε μετά ΜΟΝΟΝ το προολυμπιακό τουρνουά και τη δύσκολη προσπάθεια της εθνικής μας.

Μην ξεχνάτε, ότι, η τιμή έχει μεγαλύτερη αξία από κάθε τρόπαιο…».

Σχετικά άρθρα