Στον ραδιοφωνικό σταθμό «OVER FM» φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος τους Λαυρίου, Γιάννης Ψαρράκης, ο οποίος σχολίασε τη φετινή εντυπωσιακή πορεία του Λαυρίου, αλλά και πράγματα από το παρελθόν.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τις συνεχόμενες νίκες της ομάδας απέναντι σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ:
«Γίνανε όλα τόσο γρήγορα. Η μια νίκη μετά την άλλη γίνανε με ομάδες που η μια ήταν καλύτερη από την άλλη. Λέγαμε πάμε λίγο παραπάνω. Στο πίσω μέρος του μυαλού μας υπήρχε το να κερδίσουμε τον Παναθηναϊκό και το κάναμε. Όταν είσαι τόσα χρόνια σε αυτόν το χώρο υπάρχουν απωθημένα. Στην πορεία μας πάντα λέγαμε με τον Σερέλη ότι έχουμε κερδίσει όλες τις ομάδες εκτός από Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Όποτε ένα απωθημένο έφυγε. Το Λαύριο μια χρονιά υποβιβάστηκε λόγω του Παναθηναϊκού, το λέμε ξεκάθαρα. Δεν υπάρχει κανένα θέμα εκδίκησης, ούτε καν. Να στο πω διαφορετικά να κερδίζαμε τα ματς που έπρεπε για να μέναμε».

Για τη δύσκολη περίοδο με τα κρούσματα κορωνοϊού: «Πέρα από τα κρούσματα στην ομάδα υπήρχαν και κρούσματα στο προσωπικό του σταδίου. Σταματήσαμε τις προπονήσεις. Τι να κάνουμε κιόλας με 12 παίκτες εκτός. Τα παιδιά τα οποία περάσανε κορωνοϊό είχανε θέματα. Είχαμε δύσπνοιες και δεν μπορούσαν να τρέξουν».

Για τον προπονητή της ομάδας, Χρήστο Σερέλη: «Το μεγάλο ταλέντο του Σερέλη άλλα και του Παπαδόπουλου είναι το σκάουτινγκ και το πως ανακαλύπτουν νέα ταλέντα. Το πιστεύω πως είναι ο καλύτερος Έλληνας προπονητής. Κάθε χρόνο χωρίς μπάτζετ ανακαλύπτει νέα ταλέντα. Δεν μπορεί να υπάρχει πάντα κάποιος να βάζει λεφτά. Εμείς που είμαστε από μια μικρή πάλη και δεν πουλάμε δεν είμαστε πιασάρικη ομάδα. Ούτε υπάρχουν οι άπειροι επιχειρηματίες να δίνουν κάθε χρόνο. Όταν λοιπόν πρέπει να προσαρμοστείς σε ένα μικρό μπάσκετ και κάθε χρόνο βγάζεις νέα ταλέντα είναι πολύ σημαντικό. Υπήρχαν ομάδες που στήθηκαν πάνω σε παίκτες που έπαιξαν πρώτα στο Λαύριο. Είμαστε έκτη χρονιά στην Α1. Πέρα από την προπέρσινη χρονιά που γίνανε όλα λάθος. Ακολουθούμε το ίδιο μοντέλο με πέρσι».

Για το γεγονός ότι έχει αφιερώσει τόσο χρόνο στην ομάδα είπε: «Τι κερδίζω δεν ξέρω. Ίσως είναι ματαιοδοξία. Κάποιοι τα τρώνε στα μπουζούκια, άλλοι παίρνουν βίλες εγώ τα τρώω στο μπάσκετ. Το χόμπι σου μπορείς να το ξοδεύεις όπως θέλεις. Είναι επιλογή του καθενός. Φέτος δεν μπορώ να είμαι ενεργός όπως τις άλλες χρονιές λόγω πολλών υποχρεώσεων. Κάναμε πλάκα λέγοντας πως αν αυτές τις εμφανίσεις τις κάναμε στο κύπελλο θα το είχαμε πάρει. Άλλα εντάξει κάθε τι είναι διαφορετικό. Βρήκαμε τον Παναθηναϊκό σε κακή στιγμή δε θα είναι πάντα έτσι».

Σχετικά άρθρα