Ένα σποτ του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το θέμα της χρηματοδότησης των ΜΜΕ από την κυβέρνηση για την καμπάνια κατά του κορωνοϊού προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ΕΣΗΕΑ, καθώς εξελήφθη ως γενική στοχοποίηση των δημοσιογράφων ότι χρηματίζονται.

Έτσι, το Σάββατο (20/6) εστάλη επιστολή διαμαρτυρίας στον γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνο Σκουρλέτη, κάνοντας λόγο για απαράδεκτο διασυρμό συλλήβδην του δημοσιογραφικού κόσμου.

Αναλυτικά:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, απέστειλε την ακόλουθη επιστολή στο Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του “ΣΥΡΙΖΑ” κύριο Πάνο Σκουρλέτη, διαμαρτυρόμενο για video που διασύρει τους Έλληνες δημοσιογράφους. Η επιστολή έχει ως εξής:

“Κύριε Σκουρλέτη,

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ στηλιτεύει τον απαράδεκτο διασυρμό συλλήβδην του δημοσιογραφικού κόσμου μέσω του προκλητικού video που δημοσιεύσατε στο βωμό της πολιτικής αντιπαράθεσης και της αντιπολιτευτικής τακτικής.

Η ΕΣΗΕΑ διαχρονικά και σταθερά ζητεί διαφάνεια και ισοτιμία σε οποιαδήποτε διαδικασία σχετίζεται, άμεσα ή έμμεσα, με οικονομική ενίσχυση των ΜΜΕ.

Σας υπενθυμίζουμε, άλλωστε, ότι με επιστολή μας μέσα στον Μάιο σας απευθύναμε, όπως και σε όλα τα κόμματα, πρόσκληση για συνάντηση, προκειμένου να συζητήσουμε το φλέγον ζήτημα της ενίσχυσης του έντυπου Τύπου και τα κριτήρια που θα τη διέπουν. Δυστυχώς, δεν ανταποκριθήκατε. Αντίθετα, επιλέγετε να επιτίθεστε στο σύνολο των δημοσιογράφων που στην πλειονότητά τους εργάζονται -όσοι έχουν ακόμη δουλειά- κάτω από εξαιρετικά δυσμενείς εργασιακές και μισθολογικές συνθήκες.

Με τιμή

Για το Διοικητικό Συμβούλιο”».

Από την Κουμουνδούρου, πάντως, υπήρξε αντίδραση και κύκλοι του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησαν την ΕΣΗΕΑ ότι δείχνει επιλεκτική ευαισθησία, κάνοντας λόγο για σατιρικό σποτ.

«Σε μια εποχή που έχει εξαφανιστεί η σάτιρα από σχεδόν όλα τα ΜΜΕ (τυχαίο;). Σε μια εποχή που έχει εξαφανιστεί ο πλουραλισμός (καθόλου τυχαίο). Η ΕΣΗΕΑ δείχνει επιλεκτική ευαισθησία στη σάτιρα ενός σποτ του ΣΥΡΙΖΑ και όχι στην επικίνδυνη για την ελευθεροτυπία και τη δημοκρατία φαιδρότητα της εν κρυπτώ χρηματοδότησης ανύπαρκτων μέσων από την κυβέρνηση.

Μακάρι να επεδείκνυε τα ίδια αντανακλαστικά όταν εκβιάζονταν και απολύονταν δημοσιογράφοι επειδή δεν εξυμνούσαν το καθεστώς Μητσοτάκη. Παρ’ όλα αυτά, θα περιμένουμε από την ΕΣΗΕΑ να απαιτήσει μαζί μας να δώσει η κυβέρνηση τώρα στο φως τη λίστα με τα ποσά που έδωσε στα ΜΜΕ», είναι το σχόλιο από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά άρθρα