Η κόντρα του Ολυμπιακού με την ΕΟΚ και η πρόσφατη τοποθέτηση των διεθνών των Πειραιωτών με αφορμή την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Εθνικής ομάδας από τον προπονητή του Παναθηναϊκού, Ρικ Πιτίνο, έχει φέρει ένταση με τον θρυλικό Αμερικανό τεχνικό να παίρνει θέση και να σχολιάζει την υπόθεση μετά τη νίκη των “πρασίνων” επί του Κολοσσού στη Ρόδο.

Αναλυτικά όσα είπε:

“Σέβομαι τους πάντες. Τους φιλάθλους, τον Ολυμπιακό, τους ιδιοκτήτες των ομάδων, τους διαιτητές, τους δημοσιογράφους… Οι πρώτοι παίκτες με τους οποίους συναντήθηκα όταν ανέλαβα τα καθήκοντά μου, δεν ήταν οι παίκτες του Παναθηναϊκού, αλλά οι δύο παίκτες του Ολυμπιακού. Σέβομαι τους πάντες, αλλά δεν μου αρέσει να μην με σέβονται. Παρότι το επόμενο παιχνίδι θα είναι πολύ δυνατό, η γνώμη μου είναι ότι πάντοτε θα πρέπει να εστιάζεις στην κάθε προπόνηση και στο κάθε ματς που έρχεται. Όταν σκέφτεσαι μόνο ένα παιχνίδι, χάνεις τον ενθουσιασμό και την ενέργειά σου. Το καλύτερο είναι να αντιμετωπίζεις την κάθε προπόνηση και το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά”.

Πέραν των άλλων κλήθηκε να σχολιάσει και την αγάπη των Ελλήνων προς στο πρόσωπό του: “Ήταν ένα από τους λόγους που πήρα τη δουλειά στην Εθνική ομάδα. Το καλοκαίρι κάνουμε οικογενειακώς διακοπές και έχω 12 εγγόνια. Όταν κάναμε διακοπές φέτος, τους είπα ότι κάτι χρωστάω στην Ελλάδα για την αγάπη που είχα εισπράξει και την αφοσίωση που μου είχε δείξει ο κόσμος. Ο βασικός λόγος ήταν αυτός για να αναλάβω τον ρόλο του ομοσπονδιακού προπονητή, παρότι γνώριζα ότι θα ήμουν μακριά από την οικογένειά μου και δεν θα με βλέπουν το καλοκαίρι”.

Σχετικά άρθρα