Τη δεύτερη ήττα του στο πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑΗ γνώρισε ο Α.Σ.Σ. Αμαλιάδας, που δεν τα κατάφερε στην έδρα του Αιόλου Αγιάς, χάνοντας με 76-70, σε ένα ματς όπου είχε τεράστια παράπονα από τη διαιτησία.

Η ηλειακή ομάδα πνέει μένεα κατά του ρέφερι Δαρλαμήτσου, τον οποίο κατηγορεί ότι διαμόρφωσε το αποτέλεσμα, όταν με το σκορ στο 66-67 στο 2,5 λεπτά πριν τη λήξη ο Άρης Συνετός έβαλε τρίποντο κάνοντας το 70-66, όμως ακυρώθηκε από τον έμπειρο διαιτητή που υπέδειξε λανθασμένα ότι πάτησε τελική γραμμή και στη συνέχεια έκανε… διπλό λάθος, καθώς χρέωσε με τεχνική ποινή τον έκπληκτο ταλαντούχο γκαρντ! Αυτή η οριακή φάση άλλαξε όλο τον αγώνα και καταδίκασε σε ήττα τον ΑΣΣΑ. Μάλιστα, ο Δαρλαμήτσος θεωρείται πλέον ανεπιθύμητος από την ομάδα του Βασίλη Νιπεργιάλη τόσο για τα σφυρίγματά του, όσο για το ειρωνικό του στυλ. Αντίθετα, συνεχάρησαν τους Κωνσταντινίδου και Μαρινάκη! Άλλο ένα ενδεικτικό του κ. Δαρλαμήτσου ήταν η αποβολή του Άγγελου Πίκιου με πέμπτο φάουλ τεχνική ποινή την ώρα που επιχειρεί τρίποντο και πέφτει στο παρκέ από μαρκάρισμα αντιπάλου. Επίσης, με 5 φάουλ αποχώρησαν οι Κάλλης, Κιούφης και Παπαθανασόπουλος και σχεδόν όλη η ομάδα φορτωμένη με τέσσερα.

Στο αμιγώς αγωνιστικό σκέλος, οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς απέναντι σε έναν σπουδαίο αντίπαλο και έδειχναν ικανοί να πάρουν το ροζ φύλλο δίνοντας μάχες σώμα με σώμα με το πατρινό σωματείο, όμως στο τέλος όλα κρίθηκαν με τον τρόπο που προαναφέραμε.

Οι Γιαννικόπουλος, Χαμηλός, Αγγελόπουλος και Αρχιμανδρίτης ήταν οι κορυφαίοι των νικητών, ενώ για τους φιλοξενούμενους έκαναν τη διαφορά οι Κάλλης, Μαναβόπουλος και Παπαθανασόπουλος.

Δεκάλεπτα: 12-19, 35-37, 57-55 , 76-70

ΑΙΟΛΟΣ: Αγγελακόπουλος 5, Χουλιαράς 2, Γιαννικόπουλος 15(1), Ροκανάς 3(1), Αρχιμανδρίτης 10, Ζυγας, Θεοδωρόπουλος 4, Χαμηλός 15(1), Αγγελόπουλος 14(1), Σίνης 8(1)

Α.Σ.Σ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ: Παπαθανασόπουλος 10(2), Παπαγιάννης 2, Αντωνόπουλος, Θεοδωρόπουλος 3(1), Μαντούβαλος, Κιούφης 3(1), Μαναβόπουλος 17, Κάλλης 17(3), Αγραπιδάκης, Τοπιντζής, Νικολόπουλος 8, Πίκιος 5, Συνετός 5

Σχετικά άρθρα