Ο Ταϊρίς Ράις αναφέρθηκε στην παρουσία του στον Παναθηναϊκό και στο αξέχαστο ματς με τους 41 πόντους κόντρα στον Ολυμπιακό.

Αποσπάσματα από τα όσα είπε στο «Sport24»:

«Το 2019 ήρθε ο Παναθηναϊκός. Η εμπειρία ήταν ακριβώς αυτή που περίμενα. Πολλές απαιτήσεις και προσδοκίες, πολλή επιρροή από διαφορετικές πηγές, έπρεπε να βρούμε τον τρόπο για να το κάνουμε να δουλέψει.

Η σεζόν διακόπηκε και ήμασταν όλοι τρελαμένοι, διότι ήταν πιθανό να αντιμετωπίσουμε τη Μπαρτσελόνα στα playoffs κι αυτό θα ήταν ένα διασκεδαστικό ματσάρισμα για όλους. Η συνολική εμπειρία ήταν όμορφη, κάθε εμπειρία σε βοηθά να γίνεις καλύτερος και να μάθεις. Ήταν σίγουρα μια διαφορετική εμπειρία.

Θυμάμαι τον αγώνα με τους 41 πόντους απέναντι στον Ολυμπιακό, όμως δεν τον έχω ξαναδεί. Έχω δει κάποια highlights 30-40 δευτερολέπτων, όχι όμως όλο το ματς. Εκείνο το βράδυ δεν μπορώ να περιγράψω με λόγια τι ένιωθα, ήταν μια εξωσωματική εμπειρία.

Ήταν η ημερομηνία του θανάτου του Ράντι Κέιβ, του προπονητή μου στο high school. Είχε πεθάνει όταν ήμουν 18 ετών και έπαιζα στο πανεπιστήμιο Μπόστον Κόλετζ. Ήταν 6 Δεκεμβρίου, η πρώτη φορά που αγωνίστηκα σε ματς που το έδειχνε η τηλεόραση σε εθνικό επίπεδο.

Ήταν σαν πατέρας μου, με βοήθησε να μπω στο πανεπιστήμιο, μου άνοιξε τον δρόμο και στο πρώτο παιχνίδι που βρέθηκα στην τηλεόραση, δεν ήταν εκεί για να με παρακολουθήσει. Ήταν για καιρό στο νοσοκομείο, δεν με είδε με το Μπόστον Κόλετζ.

Εκείνο το βράδυ με τον Ολυμπιακό, βγήκα στο γήπεδο και έβαλα 41 πόντους. Ήταν ένα ξεχωριστό, ένα πολύ ιδιαίτερο βράδυ. Ήταν η ημερομηνία στην οποία έχασα έναν φίλο, έναν προπονητή, έναν μέντορα, μια πατρική φιγούρα.

Είχα βάλει στόχο να αποσυρθώ μόλις ο μεγάλος μου γιος μπει στο high school. Είχα πει ότι η σεζόν στον Παναθηναϊκό θα ήταν η τελευταία μου, ήθελα να είμαι στο πλευρό του γιου μου, ήθελα να είμαι δίπλα στην οικογένειά μου. Ήταν κάτι που ούτως ή άλλως είχα από καιρό σχεδιάσει να κάνω μετά από 11 χρόνια καριέρας.

Ο λόγος που τελικά γύρισα στα παρκέ και συμφώνησα με την ΑΕΚ, ήταν ο Νίκος Ζήσης. Αν ο Νίκος δεν βρισκόταν εκεί, δεν θα το σκεφτόμουν καν. Έπρεπε να δώσουμε τρία ματς, να κλείσουμε την προηγούμενη σεζόν σε μια φούσκα, ήταν μια ευκαιρία για να παίξω έναν τελικό, ένα τελευταίο παιχνίδι».

Σχετικά άρθρα