Το όνομα του Βασίλη Ράλλη είναι συνυφασμένο με τις σημαντικές στιγμές του κρητικού μπάσκετ τα τελευταία χρόνια. Με μεράκι και σκληρή δουλειά, συνεχίζει με τον ίδιο ζήλο που τον είχαμε συνηθίσει στο Ηράκλειο, να οδηγεί και τον ΟΦΗ στο μονοπάτι της επιτυχίας. Μετά από συναρπαστικές μονομαχίες και διαρκές σασπένς, οι “μελανόλευκοι” πέτυχαν το στόχο της ανόδου και από του χρόνου θα βρίσκονται στη Β’ Εθνική, ατενίζοντας το μέλλον με αισιοδοξία και ο προπονητής τους είχε πολλά να πει γι’ αυτή την πορεία.

Το Basketworld.net είχε την ευκαιρία να τα πει με τον επιτυχημένο προπονητή για την άνοδο, το μυστικό της επιτυχίας, τον κόσμο και την επόμενη μέρα της ομάδας με τη μεγαλύτερη δυναμική στην Κρήτη, που βαδίζει στο σωστό μονοπάτι της επιτυχίας υπό την καθοδήγησή του…

Αναλυτικά όσα μας είπε:

Για την άνοδο: ήταν ο ξεκάθαρος στόχος μας απ την αρχή. Μετά από δυο χρόνια στην κατηγορία και αφού βρήκε η ομάδα τα διοικητικά κυρίως πρόσωπα που θα μπορούσαν να οραματιστούν το κάτι παραπάνω, τέθηκε σαν αυτοσκοπός ας το πούμε. Ευτυχώς τα καταφέραμε…

Για την πορεία στο φετινό πρωτάθλμα: Ξέρουμε όλοι όσοι ασχολούμαστε με το άθλημα στην Ελλάδα, το ποσο δύσκολο είναι για μια επαρχιακή ομάδα να πρωταγωνιστεί. Και οικονομικά και αγωνιστικά. Να πρέπει να κερδίζει κάθε αγωνιστική, μετά από συνεχόμενα ταξίδια. Δεν ήταν εύκολος ο στόχος μας, η πορεία μας, άσχετα αν κάποιοι πίστευαν ότι θα το καταφέρναμε εύκολα. Στο τέλος όμως είχαμε όλα αυτά τα υλικά, για να το καταφέρουμε.

Για τα ατού που έφεραν την επιτυχία: Προσπαθήσαμε το καλοκαίρι με τους συνεργάτες μου και εχοντας εν λευκό την διαχείρηση της ομάδας απ την διοίκηση, να φτιάξουμε μια ομάδα με παίκτες που θα έχουν την εμπειρία της κατηγορίας, αλλά συνάμα να ξέρουμε ότι μπορούμε να τους εμπιστευτούμε στα δύσκολα. Γνωρίζοντας όπως είπα και παραπάνω, ότι δεν είναι εύκολος ένας τόσο ξεκάθαρος στόχος για μια επαρχιακή ομάδα. Αποφασίσαμε λοιπόν να φτιάξουμε μια ομάδα, με έντονο το στοιχείο της εμπιστοσύνης μεταξύ μας, των καλων ανθρωπίνων σχέσεων και των πολύ καλών αποδυτηρίων. Να παντρέψουμε την εμπειρία με το κίνητρο και την οικειότητα που υπήρχε με τα περισσότερα παιδιά απ τα προηγούμενα χρόνια, με την σωστή νοοτροπία στην καθημερινότητα.
Χωρίς εγωπαθής χαρακτήρες, στηριζόμενοι στην λέξη ΟΜΑΔΑ. Πολλοί το θέλουν και το επιδιώκουν, αλλά πιστέψτε με είναι πολύ δύσκολο στην πράξη.
Το καταφέραμε πιστεύω στον απόλυτο βαθμό και αυτό ήταν που μας έδωσε το αποτέλεσμα στο τέλος.

Για τα παιχνίδια-σταθμούς σε αυτή τη διαδρομή: πολλά μπορούμε να πούμε. Θα ξεχωρίσω ένα αρνητικό αποτέλεσμα και δυο θετικά.
Η ήττα εντός έδρας απ τα Μελίσσια, σε ένα σημείο του πρωταθλήματος που ήμασταν αήττητοι. Μας πήγε πίσω αυτό το παιχνίδι, μας έκανε να καταλάβουμε ότι δεν ήμασταν άτρωτοι οπως πιστεύαμε μέχρι εκείνη την στιγμή. Δυσκολευτήκαμε πολύ να ξαναγυρίσουμε το ψυχολογικό τσιπακι της ομάδας. Και όπως φάνηκε και στο τέλος, μας στοίχισε στην ουσία και την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Έγιναν πολλά σε αυτό το ματς, δεν χρειάζεται όμως να γυρίζουμε τον χρόνο πίσω.
Τα δυο θετικά, είναι η νίκη μέσα στο Κορωπι παίζοντας πολύ καλο μπάσκετ, απέναντι σε μια ομάδα με πολυ ταλέντο και σε ένα κρίσιμο σημείο του πρωταθλήματος για εμάς. Το δεύτερο ματς είναι η νίκη μας εντός έδρας με τον Αργοναύτη Ραφηνας. Ήταν το πιο αγχωτικό ματς που παίξαμε και το ματς με την μεγαλύτερη κρισιμότητα. Με μια ήττα βγαίναμε εντελώς εκτός στόχων.

Για τον κόσμο του ΟΦΗ: Απ τα μισά του δεύτερου γύρου και μετά, όταν κατάλαβαν όλοι ότι είμαστε πολύ κοντά στον στόχο, μας βοήθησε παρά πολύ. Ήρθε στο γήπεδο πολυς κοσμος, δημιούργησε μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα, πράγμα που δεν το ζεις σε αυτές τις κατηγορίες. Τον ευχαριστούμε παρά πολύ.

Για την επόμενη μέρα: Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε βρεθεί ακόμα με την διοίκηση για να συζητήσουμε, αλλά περιμένουμε να δούμε και τι θα γίνει με την αναδιάρθρωση ή μη. Προσωπικά θα ήθελα να δω πάνω κάτω την δυναμικότητα της κατηγορίας και μετά να αποφασίσουμε για μπατζετ ρόστερ στόχους κτλ. Να δούμε δηλ που φτάνει το καλάθι μας για να το κρεμάσουμε και αν μπορούμε να προσπαθήσουμε να κάνουμε από φέτος την προσπάθεια για το βήμα παραπάνω ή να πάρουμε πρώτα την εμπειρία της κατηγορίας και μετά. Δεν εξαρτώνται πάντα όλα από εμάς, θα πρέπει να γίνονται πράγματα στο σωστό timing, για να μην ξανακάνουμε τα λάθη του παρελθόντος, τα οποία οδήγησαν την ομάδα στις τοπικές κατηγορίες.
Βήμα βήμα, με εμπιστοσύνη μεταξύ μας, υπομονή και έτοιμοι να λύσουμε οποία προβλήματα μας παρουσιάζονται σαν ομάδα.

Σχετικά άρθρα