Στον τρίτο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου με ΗΠΑ, Νέα Ζηλανδία και Ιορδανία κληρώθηκε η Εθνική, με τη συνέχεια της διοργάνωσης να είναι στα μέτρα της.

Τα παιχνίδια της Επίσημης Αγαπημένης θα διεξαχθούν στην Moa Arena στην πρώτη φάση της διοργάνωσης. Θυμίζουμε ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο θα φιλοξενηθεί σε Φιλιππίνες, Ιαπωνία και Ινδονησία από τις 25 Αυγούστου έως τις 10 Σεπτεμβρίου.

Το πρόγραμμα των αγώνων στον όμιλο της Ελλάδας:
Σάββατο 26/8
ΗΠΑ-Νέα Ζηλανδία
Ιορδανία-Ελλάδα
Δευτέρα 28/8
Ελλάδα-ΗΠΑ
Νέα Ζηλανδία-Ιορδανία
Τετάρτη 30/8
ΗΠΑ-Ιορδανία
Ελλάδα-Νέα Ζηλανδία

Αναλυτικά οι όμιλοι:

1ος Όμιλος
Φιλιππίνες
Ιταλία
Δομινικανή Δημοκρατία
Ανγκόλα

2ος Όμιλος
Σερβία
Πουέρτο Ρίκο
Κίνα
Νότιο Σουδάν

3ος Όμιλος
ΗΠΑ
Ελλάδα
Νέα Ζηλανδία
Ιορδανία

4ος Όμιλος
Λιθουανία
Μαυροβούνιο
Μεξικό
Αίγυπτος

5ος Όμιλος
Αυστραλία
Γερμανία
Φινλανδία
Ιαπωνία

6ος Όμιλος
Σλοβενία
Βενεζουέλα
Γεωργία
Πράσινο Ακρωτήρι

7ος Όμιλος
Ισπανία
Βραζιλία
Ιράν
Ακτή Ελεφαντοστού

8ος Όμιλος
Γαλλία
Καναδάς
Λετονία
Λίβανος

Ιτούδης: «Φαίνεται μια δύσκολη διασταύρωση»

Για την κλήρωση της Εθνικής ομάδας στο Παγκόσμιο του Μουντομπάσκετ μίλησε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Δημήτρης Ιτούδης.

Αναλυτικά:

«Κατ’ αρχάς είναι τιμή που βρισκόμαστε σε ένα ακόμα Παγκόσμιο κύπελλο και μάλιστα έχοντας εξασφαλίσει την πρόκριση πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία των παραθύρων, κάτι το οποίο κατακτήθηκε με την προσπάθεια όλων των αθλητών και των προπονητών που έφεραν την Εθνική να είναι παρούσα σε ένα ακόμα μεγάλο ραντεβού.

Το πρώτο που θέλουμε είναι να έχουμε όσο περισσότερους αθλητές διαθέσιμους στα τέλη Ιουλίου, να είναι υγιείς εννοώ και αυτή είναι η βασική ευχή μου μέχρι το τέλος των υποχρεώσεών τους με τα σωματεία τους, ώστε όλοι να μπορούν μετά να θέσουν εαυτούς στη διάθεση της Εθνικής.

Από ‘κει και πέρα, με την πρώτη ανάγνωση θεωρώ ότι πάμε σε μια δύσκολη διασταύρωση για τη συνέχεια και πιθανότατα με την παρουσία των Λιθουανών, αφού για τον πρώτο όμιλο είναι προφανές ότι έχουμε το νούμερο ένα και αδιαμφισβήτητο φαβορί της διοργάνωσης, τις ΗΠΑ. Μπορεί να μην ξέρουμε ακόμα τη σύνθεσή της, αλλά σίγουρα θα είναι πάρα πολύ καλή ομάδα.

Αυτή είναι μια πρώτη εκτίμηση και ξαναλέω ότι το βασικό είναι να υπάρχει υγεία σε όλους και να ξεκινήσουμε την προετοιμασία χωρίς προβλήματα και με όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες».

Σχετικά άρθρα