Σε συνέντευξή του, ο Ντίνο Ράτζα αναφέρθηκε στον Ντράζεν Πέτροβιτς συγκρίνοντάς τον με τον Μάικλ Τζόρνταν, ενώ αποκάλυψε πως οι δυο τους είχαν τσακωθεί μία μόλις ημέρα πριν από το τραγικό δυστύχημα που κόστισε τη ζωή στον «Μότσαρτ του μπάσκετ».

«Δεν χρειάζεται να μιλήσω εγώ για την αγωνιστική αξία του Ντράζεν. Όμως θα πω για τη νοοτροπία του. Είχε την ίδια νοοτροπία με τον Μάικλ Τζόρνταν, όπως διαπίστωσα βλέποντας το Last Dance. Ήταν νικητής, ήθελε πάντα να κερδίζει. Ακόμη και σε αδιάφορα ματς ή παιχνίδια που έμοιαζαν χαμένα, δεν τα παρατούσε ποτέ. Έμαθα πολλά από εκείνον. Δεν έχει σημασία αν ο αγώνας είναι σημαντικός ή όχι, πρέπει να δίνεις πάντα το 100%. Γι’ αυτό ο Ντράζεν ήταν σπουδαίος» είπε αρχικά ο Ράτζα, ενώ πρόσθεσε:

«Το τελευταίο ματς του Ντράζεν ήταν στην Πολωνία κόντρα στην Σλοβενία. Το παιχνίδι ήταν τελείως αδιάφορο, αφού είχαμε ήδη προκριθεί στο Ευρωμπάσκετ. Θα μπορούσαμε να μην είχαμε παίξει, αλλά για εκείνον δεν υπήρχε τέτοια επιλογή. Στο τέλος, βέβαια, χάσαμε και τσακωθήκαμε για ανόητο λόγο. Το επόμενο πρωινό ήμασταν στο ξενοδοχείο, εκείνος έλεγε στον Στόικο (σ.σ. Βράνκοβιτς) να μου πει πως είμαι ηλίθιος κι εγώ έλεγα στον Στόικο να του πει το ίδιο».

Σχετικά άρθρα