Ο Σακίλ Ο’Νιλ τα είπε έξω από τα δόντια όσον αφορά το αγωνιστικό επίπεδο του σημερινού ΝΒΑ, το οποίο δε δίστασε να χαρακτηρίσει ως πολύ soft συγκριτικά με αυτό της εποχής του, που ήταν -όπως είπε- το κορυφαίο όλων των εποχών.

«Είναι πολύ, πολύ ευαίσθητο, πολύ soft, πολύ political το σημερινό NBA. Μισώ αυτόν τον όρο, αλλά ο κόσμος λέει ότι σε αυτόν τον κόσμο ζούμε πια, επομένως το αποδέχομαι. Αυτό που δεν αποδέχομαι είναι να λέμε ότι το παιχνίδι σήμερα είναι εξαιρετικό. Δεν το επιτρέπω. Ήμουν στην εποχή των Τζόρνταν, Μπάρκλεϊ, Μαλόουν, Στόκτον, όλων αυτών των παικτών, επομένως ξέρω πώς είναι το κορυφαίο.

Είχα πει κάτι για τον Μίτσελ και όλοι μου την έπεσαν. Δεν άκουγαν αυτό που έλεγα. Αυτό που λέω είναι ότι έπαιξα με τον Ουέιντ, με τον Χάρνταγουεϊ, με τον Κόμπι, με τον ΛεΜπρόν, με τον Νας. Αν δεν είσαι σε αυτό το επίπεδο, δεν ξέρω τι σημαίνει να είσαι κορυφαίος. Είναι πολύ καλός παίκτης με τον τρόπο του. Αλλά μην πάμε να τον αποκαλέσουμε διάδοχο κάποιου. Αν είμαι πέμπτος, δεν μου κάνει. Αν δεν είμαι το #1 ή το #2, μην με αναφέρετε ποτέ ξανά».

Σχετικά άρθρα