Οι παίκτες του Ερυθρού Αστέρα επέστρεψαν στις προπονήσεις, όμως ο Ντράγκαν Σάκοτα δεν είναι και πολύ αισιόδοξος για τη συνέχεια της φετινής σεζόν.

Αναλυτικά όσα είπε ο έμπειρος τεχνικός στη «Novosti»:

Για το αν θα ήταν μεγάλη πρόκληση για έναν προπονητή εάν συνεχιστεί η σεζόν: «Θα το έλεγα ρίσκο και όχι πρόκληση. Όταν ξεκινήσει το ματς, ένας προπονητής θα ξεχάσει γρήγορα ότι δεν έχει βιώσει παρόμοια κατάσταση και πως κανείς δεν ξέρει ποιο είναι το σωστό. Πώς θα κάνουμε το ροτέισον με τους παίκτες, πόσα λεπτά θα τους δίνουμε στο παρκέ; Αυτό θα πρέπει να το συζητήσουμε με τους γυμναστές. Γι’ αυτό θα έλεγα ότι είναι ρίσκο, καθώς ο προπονητής δεν μπορεί να απαντήσει σε κάτι που δεν μπορεί να ελέγξει».

Για τις απουσίες των Περπέρογλου, Τζένκινς, Μπράουν και Γκιστ: «Είμαστε σε συνεχή επαφή μαζί τους. Οι τρεις είναι στις ΗΠΑ και ο ένας στην Ελλάδα. Ο Περπέρογλου είναι κοντά μας και σε μία περιοχή που αντιμετωπίζει το ίδιο την κατάσταση, όπως εμείς εδώ. Στις ΗΠΑ είναι εντελώς διαφορετική η κατάσταση, καθώς ανησυχούν για τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Όλοι θέλουν να επιστρέψουν, αλλά κανείς δεν ξέρει ακόμη το πότε θα μπορεί να πετάξει από εκεί και ποια θα είναι η διαδικασία της επιστροφής του. Εμείς τους είπαμε να είναι έτοιμοι, στην περίπτωση που συνεχιστεί η σεζόν. Το θέμα είναι πόσο πιθανό και πόσο θέλουν να παίξουν. Φυσικά και δεσμεύονται όλοι με συμβόλαιο ακόμη».

Για το ενδεχόμενο να συνεχιστεί η Ευρωλίγκα:
«Αυτό έχει να κάνει με το πόσο θέλει κάποιος να συνεχίσει. Υπάρχει μία μεγάλη επιθυμία να συνεχίσουν οι διοργανώσεις των αθλημάτων που γίνονται σε ανοικτά γήπεδα, αλλά εδώ είναι διαφορετικές οι συνθήκες. Θα πρέπει να σκεφτούμε ότι θα παίζουμε τον Ιούλιο με τη θερμοκρασία να είναι στους 30-40 βαθμούς Κελσίου, στο κλειστό που δεν θα έχει κλιματισμό. Και οι προπονήσεις θα είναι με τις ίδιες συνθήκες τον Ιούνιο. Θα πρέπει να σκεφτούμε το ύψος του ρίσκου για την υγεία των αθλητών».

Σχετικά άρθρα