Ο ΝΕΟΛ κατάφερε να… νύχια και με δόντια να βγει “ζωντανός” στη μάχη της παραμονής στον Νότο της Γ’ Εθνικής, πάντα με γεμάτο γήπεδο και εκπέμποντας υγεία. Η εξασφάλιση της παραμονής του ήρθε με πολύ αγώνα μέσω μπαράζ και έφερε σε μεγάλο βαθμό την “υπογραφή” του Αλέξανδρου Σαρίκα!

Ένας παίκτης που έχει… φάει με το κουτάλι της εθνικές κατηγορίες, διαθέτει εμπειρία από το εξωτερικό και πάνω απ’ όλα ηγετική στόφα, που αποδεικνύεται μείζονος σημασίας για τους εκάστοτε προπονητές του και φέτος ο Μάρκος Τζουγανάτος κατάφερε να πάρει το 100% του. Ο πολύπειρος φόργουορντ, ο οποίος είναι εξαιρετικός σκόρερ, παραχώρησε συνέντευξη στο Basketworld.net, αναλύοντας πώς έζησε τη χρονιά στο Ληξούρι, ποια ήταν τα μυστικά της επιτυχίας, ενώ ρωτήθηκε και για το μέλλον του.

Αναλυτικά:

Για την εμπειρία του στο Ληξούρι και την απόφασή του με δόση ρίσκου να μετακομίσει σε μια νεοφώτιστη ομάδα, ανέφερε: “Η εμπειρία μου ηταν εξαιρετική, σε όλα τα επίπεδα. Τόσο αγωνιστικά, όσο και εξωαγωνιστικά, η… γεύση που έμεινε σε όλους, όσους συμμετείχαμε στο πρώτο ταξίδι του ΝΕΟΛ στις Εθνικές Κατηγορίες ηταν πολύ γλυκιά και θα κρατήσω τις καλύτερες αναμνήσεις. Ήταν πράγματι ένα ρίσκο, γιατί δεν υπήρχε προηγούμενη εμπειρία της ομάδας σε αυτό το επίπεδο, ωστόσο ο τρόπος που με προσέγγισαν ο κύριος Κοσμάς Μουρελάτος και ο Coach Τζουγανάτος το καλοκαιρι, με έκανε να πειστώ για το όραμά τους. Αγωνιστικά, ήμασταν ενα συμπαγές σύνολο, γίναμε οικογένεια, εμπιστευθήκαμε και βασιστήκαμε ο ένας στον άλλο, κι αυτό οδήγησε στην επίτευξη του στόχου μας. Θεωρώ ότι παίξαμε καλό μπάσκετ, ιδιαιτέρως στην έδρα μας. Θα έλεγα σε όποιο παιδί με ρωτούσε για τον ΝΕΟΛ, να ακολουθήσει το ταξίδι της ομάδας, χωρίς δεύτερη σκέψη, γιατί αποτελείται από σοβαρούς ανθρώπους που τιμούν τον λόγο τους”.

Για το γεγονός ότι η φετινη Γ΄ Εθνική ήταν εξαιρετικά ισχυρή, αντιμετώπισαν και κοίταξαν στα ίσια ομάδες όπως το Αιγάλεω, ο Ιωνικός Νέας Φιλαδέλφειας, η Αχαγιά ’82 και ο Ηλυσιακός, σχολίασε: “Το επίπεδο ήταν πολύ υψηλό. Όταν παίζουν παιδιά όπως ο Γκαγκαλούδης, ο Φώτσης, ο Τσάμης, ο Καράβολας κλπ. αντιλαμβάνεσαι ότι πρόκειται για μια κατηγορία με πολλές προκλήσεις. Θεωρώ ότι καταφέραμε να σηκώσουμε το βάρος της πρόκλησης, κυρίως λόγω της καλής δουλειάς που έγινε απ’ όλα τα παιδιά και τον προπονητη μας και όπως δείχνουν και τα αποτελέσματά μας, το κάστρο μας ηταν η έδρας μας όπου κερδίσαμε και τον Ιωνικό. Οι φίλαθλοί μας δημιουργούν ατμόσφαιρα που μπορείς να συναντήσεις μόνο στην Α1. Αν δεν το ζήσεις, είναι δυσκολο να καταλάβεις. Τους κρατάω στην καρδιά μου”.

Για το ότι ήταν στους αρχισκόρερ της κατηγορίας και για το μέλλον του, αρκέστηκε να πει: “Είμαι σε συζητήσεις με κάποιες ομάδες, εξετάζω όλα τα ενδεχόμενα και σύντομα θα πάρω τις αποφάσεις μου. Πάντα πορευόμουν στη λογική του να πηγαίνω κάπου που με θέλουν πολύ και σίγουρα εξετάζω την αγωνιστική προοπτική της ομάδας, τον προπονητή και τους παίκτες που θα συνεργαστούμε, αλλα και την οικονομική φερεγγυότητα του συλλόγου. Κάποιες από τις ομάδες που με προσέγγισαν, πληρούν τις προδιαγραφές αυτές και με τιμάει το ενδιαφέρον τους. Όλα είναι ανοιχτά”.

Σχετικά άρθρα