Σχολική ομάδα κοριτσιών δεν έδειξε «έλεος» στους αντιπάλους σε αγώνα μπάσκετ στο Κονέκτικατ, νικώντας με 92-4, κάτι που «πλήρωσε» ο προπονητής.

Η ομάδα της Sacred Heart Academy δεν άφησε κανένα περιθώριο στα κορίτσια του Lyman Hall High School- που κατάφεραν να σκοράρουν μόλις στην τελευταία περίοδο. Όμως, το σχολείο που νίκησε ζήτησε συγγνώμη για «τον τρόπο που επετεύχθη η έκβαση του αγώνα» και έθεσε σε διαθεσιμότητα τον προπονητή του, Τζέισον Κερκ, για ένα παιχνίδι.

Ο προπονητής των ηττημένων, Τομ Λίπκα, σχολίασε ότι η αντίπαλη ομάδα δεν χαλάρωσε σε κανένα σημείο του αγώνα την επίθεση. «Δεν έδειξαν κανένα έλεος, σε όλη τη διάρκεια», δήλωσε. Η ομάδα της Sacred Heart- που κέρδισε πέρυσι το πρωτάθλημα της κατηγορίας Division 2- προηγούνταν με 29-0 στην πρώτη περίοδο. Το σκορ ήταν 56-0 στο ημίχρονο και έφτασε στο 80-0 στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Η πρόεδρος του σχολείου, Σίλα Ο’Νιλ σε ανακοίνωση τόνισε ότι ο αγώνας αυτός δεν συμβαδίζει με τις αξίες του εκπαιδευτικού ιδρύματος.

«Η Sacred Heart Academy εκτιμά τα μαθήματα που διδάσκονται και καλλιεργούνται μέσω της συμμετοχής στον αθλητισμό, συμπεριλαμβανομένης της ηθικής και υπεύθυνης συμπεριφοράς, της ηγετικής ικανότητας της δύναμης του χαρακτήρα και του σεβασμού για τους αντιπάλους. Ο χθεσινοβραδινός αγώνας μπάσκετ με το Lyman Hall High School δεν συμβαδίζει με τις αξίες ή τη φιλοσοφία μας», επεσήμανε.

Πηγή: northbasket.gr

Σχετικά άρθρα