Για τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση να αποσυρθεί από την αγωνιστική δράση, για το τόλμημα στο ΝΒΑ που δεν έκανε, όπως επίσης και για το επόμενο βήμα του, μίλησε ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης στην εκπομπή της ΕΡΤ «Κάτι τρέχει με τη Μάριον».

«Δεν θα έλεγα πως μου έλειψε… Είχα ένα πάρα πολύ ωραίο ταξίδι στον κόσμο του μπάσκετ. Γνώρισα τρομερούς συμπαίκτες και έκανα τρομερούς φίλους και είχα μεγάλους αντιπάλους. Τώρα το ΝΒΑ, είναι πως το βλέπει κάποιος» είπε αρχικά ο «Big Sofo».

Για τις σκέψεις και το πλάνο του για το μέλλον είπε: «Αυτό που σκέφτομαι είναι πως έχουμε στα μικρά παιδιά μεγάλο ταλέντο, είμαστε «μπασκετομάννα», αλλά δεν βγάζουμε παιδιά. Θέλω πάρα πολύ να βοηθήσω παιδιά να αναδειχθούν και να προχωρήσουν είναι κρίμα που ξεκινάνε τόσα παιδιά και θα παίξει ένα».

Για την απόφαση να αποσυρθεί από τα παρκέ:
«Με όλο αυτό που γίνεται, με την πανδημία, είναι δύσκολο ειδικά στο μπάσκετ και θα είναι για την Ελλάδα να επανακάμψει μετά από αυτό. Επίσπευσε την απόφαση αυτή η συγκυρία. Ήταν μία απόφαση που πήρα συνειδητά να σταματήσω, έχω αρκετό χρόνο να περάσω με τα παιδιά μου, με την οικογένειά μου…».

Σχετικά άρθρα