Καλεσμένος στην ΕΡΤ 1 και την εκπομπή “Στούντιο 4” ήταν ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την πορεία του: “Το έχω ξαναπεί. Πιστεύω ότι θα μπορούσα να τα πάω πολύ καλύτερα. Πιστεύω ότι έπρεπε να δείξω στο άθλημα περισσότερο σεβασμό. Να είμαι περισσότερο συνεπής και για εμένα σαν Σοφοκλής και στις ομάδες και στην πορεία μου. Έχω μετανιώσει για κάποια πράγματα. Είναι το μόνο σίγουρο αυτό. Δεν φέρθηκα στον εαυτό μου με τον τρόπο που μου αξίζει, θα μπορούσα να πω. Δεν ήμουν αρκετά πειθαρχημένος σε κάποια πράγματα. Κάποια πράγματα θα μπορούσα να τα χειριστώ καλύτερα. Αυτό που έλεγε 5 εκατ. κόσμος να μην καβαλήσεις το καλάμι και το έλεγαν συνέχεια, τότε λες μέσα σου ότι μάλλον δίκιο θα έχουν. Ίσως δεν διαχειρίστηκα καλά τις προσδοκίες των άλλων. Υπάρχει μία περίεργη σχέση ανάμεσα σε εμένα και το μπάσκετ. Υπάρχει αυτό λέμε μία σχέση αγάπη-μίσους.

Για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο: “Το 2010 έκανα προπόνηση μόνος μου, προετοιμαζόμουν για την εθνική. Κάποια στιγμή ήρθε ο Γιάννης, ήμουν με τον προπονητή μου και φίλο μου για χρόνια, Κώστα Χατζηχρήστο και μείναμε… Πάθαμε σοκ. Το καταλάβαινες μόνο και μόνο απ’ την παρουσία του ότι είναι ταλέντο. Είχε μία αύρα. Από τον τρόπο που βρισκόταν μέσα στο γήπεδο. Ήταν πάντα πολύ σοβαρός για την ηλικία του. Ελπίζω και τα μικρότερά του αδέλφια να τον ακολουθήσουν. Από τον Γιάννη μπορούν πολλά παιδιά να διδαχθούν. Προσωπικά βέβαια θεωρώ ότι τα παιδιά είναι δύσκολο να το ακολουθήσουν αυτό γιατί πολύ απλά είναι ένα εξωφρενικός σαν αθλητής κι ίσως σαν άνθρωπος. Αν θες πραγματικά να ζηλέψεις κάποιον. Αυτός είναι ο Γιάννης!“.

Για το πρόβλημα που αντιμετώπισε και το ταξίδι του στην Ελβετία: “Όσο καλύτερος ήμουν μέσα στο γήπεδο, τόσο λιγότερο με ενδιέφερε. Έκανα λάθη, ήταν μια περίοδος που προσπαθούσα πολύ να χάσω κιλά. Μπορεί να μην έτρωγα όλη μέρα. Προσπαθήσανε να με βοηθήσουν, να με συστήσουν σε διατροφολόγο. Αυτό δε μου άρεσε, είχα περίεργη αντιμετώπιση προς την εξουσία εκείνη την περίοδο. Αθλητικό ψυχολόγο δεν είχα. Μία φορά που σκέφτηκα να κόψω το μπάσκετ ήταν τη χρονιά που με στείλανε στην Ελβετία.

Δεν είχα θέληση να συνεχίσω και πίστευα ότι ήταν λάθος να παίζω μπάσκετ. Ο ατζέντης μου ήταν πάντα κοντά μου. Σε όλες τις δύσκολες στιγμές μου. Είχα βρει ένα ζευγάρι ψυχολόγων που με βοήθησαν πολύ. Μιλούσαμε για όλα τα θέματα. Ήμουν και σε μία ηλικία μικρή. Ήμουν 20 ετών. Με βοήθησε αρκετά. Στους γονείς μου δεν πήρα τότε ένα τηλέφωνο. Στον ατζέντη μου μιλούσα. Παρόλα αυτά δεν έλεγα τα πάντα, κρατούσα μέσα μου πράγματα. Ήταν κάτι σαν να λέμε “έπιασα πάτο”. Δεν αντιλήφθηκα μόνος μου τι συνέβη. Έπρεπε να πάω. Ήταν η πιο δύσκολη περίοδος. Τα αδέλφια Αγγελόπουλοι με βοήθησαν πολύ σε εκείνη την πολύ δύσκολη περίοδο της ζωής μου. Θα τους ευχαριστώ για πάντα για την ευκαιρία που μου έδωσαν”.

Σχετικά άρθρα