Η ιαπωνική κυβέρνηση κήρυξε εκ νέου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Τόκιο και άλλες τρεις περιφέρειες της χώρας, τρεις μήνες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, που έχουν προγραμματιστεί (23/7-8/8) στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας.

Αιτία για την απόφαση αυτή, αποτελεί η απότομης αύξηση κρουσμάτων του κορονοϊού. «Σήμερα, αποφασίσαμε να κηρύξουμε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στις περιοχές του Τόκιο, του Κιότο, της Οζάκα και του Χιόγκο» δήλωσε σχετικά ο Ιάπωνας πρωθυπουργός, Γιοσιχίντε Σούγκα.

Αντίθετα με τις προηγούμενες φορές που είχε κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Ιαπωνία, όταν είχαμε μόνο μείωση στο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, αυτή τη φορά θα πρέπει να αναστείλουν τη λειτουργία τους οι χώροι που πωλούν αλκοόλ, όπως και κάποια μεγάλα καταστήματα και εμπορικά κέντρα.

Τα πιο αυστηρά μέτρα κρίνονται αναγκαία για τον περιορισμό των μεταλλαγμένων στελεχών. Όπως όμως φαίνεται, είναι πιο χαλαρά σε σχέση με αυτά που υιοθετούνται σε άλλες περιοχές του κόσμου.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης τίθεται σε ισχύ την Κυριακή και θα διαρκέσει τουλάχιστον ως τις 11 Μαΐου. Όπως αναφέρουν τοπικά Μέσα, τα μέτρα ενδέχεται να συνοδευτούν από αναστολή κάποιων δρομολογίων τρένων και λεωφορείων προκειμένου να περιοριστεί η κινητικότητα των πολιτών.

Πληροφορίες: ΑΠΕ

Σχετικά άρθρα