Η FIBA ανακοίνωσε τη διεξαγωγή και φέτος του FIBA Europe Coaching Certificate (FECC) για όγδοη σεζόν, ένα πρόγραμμα που αφορά προπονητές νέων αθλητών.

Το πρώτο τμήμα του προγράμματος θα γίνει στη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Παίδων 2021, το δεύτερο θα γίνει το καλοκαίρι του 2022 στη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Εφήβων και το τρίτο το 2023 στη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών. Το σεμινάριο θα διεξάγεται τις επτά τελευταίες μέρες κάθε τουρνουά. Σκοπός είναι να μπορέσουν οι συμμετέχοντες να παρακολουθήσουν την ανάπτυξη των νεαρών αθλητών από την ηλικία των 15 ως αυτή των 2».

Όλοι οι υποψήφιοι πρέπει να είναι προπονητές σε ομάδες παίδων/εφήβων/κορασίδων/νεανίδων ή να παίρνουν μέρος στο αναπτυξιακό πρόγραμμα της χώρας τους και να ξέρουν πολύ καλά Αγγλικά (γραπτά και προφορικά).

Επίσης οι προπονητές πρέπει να παρακολουθήσουν και τους τρεις κύκλους του σεμιναρίου και για να πάρουν το σχετικό πιστοποιητικό στο τέλος του σεμιναρίου θα πρέπει να περάσουν τις σχετικές εξετάσεις.

Κάθε ομοσπονδία μπορεί να προτείνει από έναν έως τρεις προπονητές, άνδρες ή γυναίκες. Επίσης θα έχει μια εγγυημένη θέση με τις άλλες δύο να μένουν στη λίστα αναμονής.

Σχετικά άρθρα