Ο Τορνίκε Σενγκέλια τόνισε ότι υπήρχε ένταση που προκάλεσαν οι Τούρκοι στο ματς με τη Γεωργία, έκανε λόγο για απειλές από πλευράς Τούρκων φιλάθλων, ενώ πρόσθεσε ότι ο ίδιος έπρεπε να έχει αντιδράσει αλλιώς.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γεωργιανός φόργουορντ, ο οποίος θυμίζουμε ότι δεν αγωνίζεται στο φετινό Eurobasket λόγω τραυματισμού:

«Μία άσχημη κατάσταση δημιουργήθηκε από το πουθενά και είναι ατυχές το πώς έγινε η διαχείρισή της. Θα μπορούσε να αποφευχθεί και από τις δύο πλευρές.

Από την μία πλευρά, θα μπορούσαμε να αντιδράσουμε διαφορετικά και να μην αφήσουμε τα συναισθήματά μας να κυριαρχήσουν. Έπρεπε να κάνουμε καλύτερη δουλειά και να μην απαντήσουμε στις προκλήσεις. Αντιδράσαμε ως άνθρωποι.

Από την άλλη πλευρά, όταν ξεκινάει μία διαμάχη μέσα στο γήπεδο, πρέπει να μένει εκεί. Δεν πρέπει να ζητάς από τον παίκτη άλλης ομάδας – μπροστά στις φίλους, την οικογένειά τους και χιλιάδες φιλάθλους – να τα πείτε στην φυσούνα και να συνεχίσετε εκεί. Όχι μόνο αυτό, αλλά και όταν πηγαίναμε στα αποδυτήρια οι προκλήσεις συνεχίστηκαν από την άλλη πλευρά στην φυσούνα. Μας αποκάλεσαν με κάθε πιθανή βρισιά και ζητήθηκε με χειρονομίες να συνεχίσουμε τον τσακωμό.

Ακόμα, όλα αυτά που ανέφερε η τουρκική πλευρά έχει δημιουργήσει μία εσφαλμένη εικόνα, που δημιούργησε εκνευρισμό των Τούρκων φιλάθλων προς εμάς και τις οικογένειές μας. Εκνευρισμό που περιλαμβάνει ενοχλητικά μηνύματα και απειλές θανάτου».

Σχετικά άρθρα