Ο Παναθηναϊκός νίκησε πολύ εύκολα τον Απόλλωνα Πάτρας με με 108-77 για την 21η αγωνιστική της Basket League και ο Χρήστος Σερέλης μίλησε στη συνέντευξη Τύπου τόσο για την εμφάνιση της ομάδας, όσο και για το ζήτημα της εξάδας των ξένων που θα προτιμηθούν για τα πλέι οφ.

Θυμίζουμε πως αυτή τη στιγμή οι «πράσινοι» έχουν δηλωμένους 7 ξένους παίκτες, από τους οποίους θα πρέπει να καθοριστεί μία τελική εξάδα, χωρίς δυνατότητα αλλαγής κατά τη διάρκεια των playoff.

Aναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Σήμερα είχαμε δύο στόχους. Ο πρώτος ήταν να παίξουμε ένα καλό παιχνίδι και να δώσουμε μία συνέχεια στις καλές εμφανίσεις που έχουμε τελευταία. Και ο δεύτερος να μοιράσουμε τον χρόνο συμμετοχής και να δώσουμε και στα παιδιά που δεν έχουν ως τώρα, αλλά και ανάσες στα παιδιά που έχουν τραβήξει κουπί στον τελευταίο μήνα και νομίζω τα καταφέραμε και τα δύο. Είχαμε καλά διαστήματα στην επίθεση και κακά διαστήματα στην άμυνα, αλλά κάναμε και ροτέισον για να είμαστε πιο φρέσκοι γιατί έχουμε και σε δύο μέρες ένα ακόμα σημαντικό παιχνίδι για την Basket League».

Για το κριτήριο της επιλογής της 6άδας των ξένων στα πλέι οφ: «Το πρώτο κριτήριο είναι η υγεία. Αν είμαστε όλοι υγιείς και είμαστε καλά θα μετρήσει μετά για κάποιο διάστημα να προπονηθούμε μαζί και να δούμε ποια 6άδα ξένων έχει την καλύτερη χημεία, γιατί είναι αλήθεια ότι έχουν γίνει κάποια λάθη σε κάποιες θέσεις και πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι όποια 6άδα ξένων αποφασίσουμε θα είναι έτοιμοι να παίξουν και να προσφέρουν».

Για τον Πονίτκα
: «Κάθε μέρα που περνάει περιμένω κάποια ευχάριστα νέα, αλλά σε αυτή την εξίσωση ίσως πρέπει να πάρουμε αποφάσεις χωρίς να δούμε κάποιους παίκτες. Για μένα ο Πονίτκα, το είχα πει και πριν από κάνα 2 βδομάδες, είναι ένας πολύ κομβικός παίκτης της ομάδας. Δεν έχει σημασία αν σκοράρει, μπορεί να συνδέσει όλες τις θέσεις μεταξύ τους και τον θεωρώ πολύτιμο και εφόσον είναι στην ομάδα και υγιής δεν υπάρχει περίπτωση να κοπεί».

Σχετικά άρθρα