Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε στο… νήμα από την Αρμάνι Μιλάνο και ο Χρήστος Σερέλης, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του στον πάγκο, τονίζοντας μετά το ματς ότι η ομάδα πρέπει να έχειτη νοοτροπία του νικητή.

Αναλυτικά όσα είπε ο 49χρονος προπονητής:

«Ήρθαμε εδώ, γνωρίζοντας πως θα πρέπει να παίξουμε πολύ σκληρά. Δεν είχαμε τον χρόνο να αλλάξουμε πολλά σε άμυνα και επίθεση. Ζητήσαμε από τους παίκτες να αντιδράσουν, γιατί είμαστε σε μια κακή κατάσταση τους τελευταίους δύο μήνες. Νομίζω ότι κάναμε καλή προσπάθεια.

Παίξαμε ως ομάδα στην άμυνα. Είχαμε κάποια προβλήματα στο αμυντικό ριμπάουντ, ήταν κάτι ρεαλιστικό, γιατί μας έλειπαν παίκτες λόγω τραυματισμού. Με τόσο μικρό ροτέισον λοιπόν ήταν δύσκολο να είμαστε στο 100% στην άμυνα, για σαράντα λεπτά. Στο τέλος, πιστεύω ότι είχαμε την ευκαιρία να κερδίσουμε τον αγώνα. Είναι μια νέα αρχή για μας, πρέπει να συνεχίσουμε. Είμαστε μια winning team, πρέπει να κερδίζουμε αγώνες, όχι να τους χάνουμε.

Ως προπονητής μου αρέσει η επίθεση. Θέλω από τους παίκτες μου να μοιράζουν πολύ την μπάλα, ζητάω περισσότερες από 20 ασίστ σε κάθε αγώνα. Στην επίθεση το πρόβλημα είναι ότι δεν βρίσκουμε τα καλύτερα ανοιχτά σουτ. Όταν παίζουμε απομόνωση, πρέπει να βρίσκουμε τον ελεύθερο συμπαίκτη κι από εκεί την έξτρα πάσα. Στην άμυνα έχουμε πολλά θέματα για να δουλέψουμε.

Το πιο σημαντικό είναι πως ο Παναθηναϊκός είναι μια winning team, που αρνείται να χάσει. Θα πρέπει να περάσουμε τη νοοτροπία ότι πρέπει να κερδίζουμε κάθε αγώνα. Η νοοτροπία είναι το πιο σημαντικό κομμάτι για την ομάδα μου».

Σχετικά άρθρα