Με μια πολύ συγκινητική όσο και κολακευτική ανάρτηση αναφέρεται στον Γιάννη Αντετοκούνμπο και την οικογένειά του η Σέριλ Κρόου.

Η 59χρονη ροκ σταρ, που έχει πάνω από 500 εκατομμύρια πωλήσεις δίσκων και εννέα βραβεία Grammy, αποκάλυψε πως ο Greek Freak αποτελεί το ιδανικό πρότυπο για τα παιδιά της, τα οποία είναι υιοθετημένα. Να, λοιπόν, τι έγραψε μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τους Μπακς:

«Ποτέ δεν ήμουν τόσο μεγάλη φίλη του μπάσκετ, μέχρι ο 11χρονος γιος μου να ανακαλύψει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τους Μπακς. Το 2019 ζήτησε από τον Άγιο Βασίλη μια υπογεγραμμένη φανέλα του. Έψαχνε παντού για μια τέτοια και μου έλεγε πως αυτός ο τύπος είναι ο καλύτερος όλων των εποχών. Εγώ, φυσικά, του έλεγα για τον Καρίμ, τον Τζόρνταν και τον Μάτζικ. Αλλά ο Γιάννης ήταν ο δικός του ήρωας.

Όταν ήρθε η καραντίνα, βλέπαμε συνέχεια ESPN και ανάμεσα στα διαδικτυακά μαθήματα ο γιος μου μελετούσε κάθε ομάδα και έβλεπε κάθε παιχνίδι. Έτσι ερωτευτήκαμε κι εγώ και ο μεγάλος μου γιος με τον ίδιο τρόπο τους Μπακς, όπως εγώ είχα ερωτευτεί τους μεγάλους μουσικούς της εποχής μου.

Ο μικρός μου γιος είναι ένα έξυπνο παιδί που έχει φοβερή μνήμη και θυμάται στατιστικά για κάθε παίκτη σε κάθε σπορ, αλλά ήταν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αυτός που τον έκανε να θέλει να περάσει το χρόνο του σουτάροντας από κάθε σημείο του γηπέδου στην αυλή μας, που τον έκανε να περνά όλες δουλεύοντας στην ντρίμπλα του, αλλά το κυριότερο που τον ενέπνευσε να δουλέψει και πάνω στις δυνατότητές του στο μπέιζμπολ και το ποδόσφαιρο. Σκληρή δουλειά, εξέλιξη, μεγαλείο.

Είναι σπουδαία υπόθεση να βλέπεις ότι μέσα σε ένα παιδί ανάβει μια φωτιά και καταλαβαίνει πως η σκληρή δουλειά φέρνει μεγάλα πράγματα. Δεν ξέρω γιατί επέλεξε τον Γιάννη ως ήρωά του, δεν μπορεί να το εξηγήσει και ο ίδιος. Απλώς είδε κάτι σε εκείνον που ήθελε να μιμηθεί. Ως μητέρα μονογονεϊκής οικογένειας, είναι φοβερή εμπειρία να βλέπεις ένα παιδί να έχει έναν ήρωα να αντιπροσωπεύει όσα ο Γιάννης και τα αδέρφια του: την αφοσίωση που έχει ο ένας στον άλλο, την αγάπη για τους γονείς τους, την εκτίμηση για την αφοσίωση και τις θυσίες που έκαναν εκείνοι για να οδηγήσουν τους γιους τους εκεί που ήθελαν, αλλά και την αγάπη για τους συμπαίκτες του. Αλλά πάνω από όλα την ταπεινότητά του».

Σχετικά άρθρα